Tudi letos se bodo funkcionarji pri NZS prisiljeni ukvarjati z vprašanjem kje najti deset klubov z ambicijami za igranje v Prvi Ligi. Potem, ko je obubožana Mura 05 ostala brez licence in so na NZS odpovedali dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi, so sedaj nesojeni nasprotniki črno-belih oznanili, da še drugo leto zapored ne bodo izkoristili napredovanja med elito in bodo ostali med drugoligaši.


Vodstvo Doba je postreglo le s skopo informacijo: “Potem, ko NK Mura ni dobila licence, so odpadle tudi dodatne kvalifikacije za popolnitev 1. SNL, se je vodstvo kluba odločilo, da se zahvali povabilu za igranje v 1. SNL in ostane v naslednji tekmovalni sezoni med drugoligaško druščino.” Lani je Dob s skupnim rezultatom 6:0 v dodatnih kvalifikacijah razbil Triglav, vendar so se tudi takrat odpovedali premiernemu nastopu med prvoligaši.

NZS bo sedaj prisiljena iskati nov klub za igranje med elito in bo vanjo najverjetneje povabila novomeško Krko, ki je v drugi ligi za Dobom zaostala za štiri točke in je osvojila tretje mesto ter je bila ob Zavrču edini drugoligaš, ki je odkrito gojil ambicije po igranju na najvišjem nivoju. Novomeščani sicer ne izpolnjujejo vseh, predvsem infrastrukturnih, kriterijev za igranje na najvišjem nivoju, vendar je NZS že na primeru Aluminija nakazala, da je pri tem vprašanju vsaj za določen čas pripravljena zamižati na eno oko. Krka je med slovensko elito v svoji zgodovini zbrala dva nastopa, oba na začetku devetdesetih let. Najboljši rezultat so dosegli v sezoni 1992/93, ko so osvojili sedmo mesto med 18-člansko druščino.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Ljubljanski derbi znova navdušil!

V zgodnje-popoldanskem terminu je v Prvi ligi Telemach na Žaku potekal ljubljanski derbi m…