Mariborčani bodo morali za uvrstitev v družbo 32 najboljših klubov na stari celini v zadnjem predkrogu preskočiti škotski Celtic, ki ga je UEFA šele naknadno uvrstila v žreb zadnjega predkroga Lige prvakov.


Celtic, ki je pred meseci že 45. osvojil naslov škotskega državnega prvaka, je na igrišču sicer moral priznati premoč varšavski Legii, ki pa je bila na podlagi odločitve za zeleno mizo izločena. Za Legio je namreč zaigral Bartosz Bereszynskiki zaradi izključitve v lanski sezoni Evropske lige ni imel pravice nastopa, UEFA je povratno srečanje, ki je bilo odigrano v Varšavi, registrirala z izidom 3:0 v korist Škotov, ki so se s skupnim izidom 4:4 in na podlagi zadetkov v gosteh uvrstili v nadaljevanje tekmovanja. Prvi obračun bo 19. ali 20. avgusta v Ljudskem vrtu, odločitev o potniku v Ligo prvakov pa bo znana 26. ali 27. avgusta, ko bo odigran povratni obračun.

Svoje tekmece so dobili tudi Kevin Kampl, Roman Bezjak in Martin Milec. Prvi bo s Salzburgom igral s švedskim Malmöm, drugi pa z Ludogorcem z romunsko Steauo. Zadnjega čaka zahtevnejša naloga, saj bo s Standardom gostoval pri bogatem Zenitu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…