Sodniška napaka na nedeljskem obračunu med Koprom in Radomljami, ko je glavni delivec pravice Darjan Kovačič zmotno rdeči karton pokazal Žanu Žužku, je dobila epilog. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je 24-letnemu branilcu kazen odpravil.

Spomnimo, tekla je 65. minuta dvoboja, ko je Karlo Bručić na golovi črti z roko preprečil čisti zadetek gostov. Sledilo je veliko zmede, ko je Kovačič zapiskal najstrožjo kazen in nato najprej rdeči karton pokazal Mateju Palčiču, nato pa je odločitev spremenil in izključil Žužka. Na Bonifiki VAR-a ni bilo.

Zaradi prejetega neposrednega rdečega kartona je proti Žužku bil sprožen tudi disciplinski postopek, a je ta, na podlagi prejete dokumentacije in pregleda video posnetkov, s strani disciplinskega sodnika bil ustavljen. “V skladu s 3. odstavkom 32. člena Disciplinskega pravilnika NZS odločitve sodnika, sprejete med tekmo, ne smejo biti predmet disciplinskega postopka, razen odločitve, ki so posledica očitne napake, npr. zmote v identifikaciji kaznovane osebe. V tem primeru se disciplinski postopek lahko vodi zgolj zoper osebo, ki je dejansko povzročila prekršek. Disciplinski sodnik na podlagi priložene dokumentacije ter pregleda posnetkov tako ugotavlja, da je navedeni prekršek storil Karlo Bručič, zato se mu izreče kazen prepovedi nastopanja na eni prvenstveni tekmi,” so v uradnem odzivu na dogodke zapisali na NZS.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rok Hanžič: Lepo je videti, da nisi zadnji na lestvici, da si deveti ali osmi

Nogometaši Radomelj so si s torkovo zmago proti Bravu zagotovili pomembne točke v boju za …