Zadnjo prijateljsko tekmo, nekakšno generalko, sta pred začetkom spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije odigrali Domžale in Triglav. Prvoligaški dvoboj so po zaslugi avtogola branilca Triglava Dialla z 1:0 dobili varovanci trenerja Luke Elsnerja.


Trener Domžalčanov Luka Elsner na današnjem obračunu ni mogel računati na poškodovanega Aleksa Pihlerja, strokovno vodstvo pa je odmor namenilo Rudiju Požegu Vancašu, Dragu Gabriću, Royu Rudonji, Ajdinu Mulaliću in Marku Kovjeniću, medtem ko je v nasprotnem taboru trener Siniša Brkić imel na voljo vse nogometaše, na katere bo računal v nadaljevanju prvenstva. Oba prvoligaša sta odločno krenila v dvoboj, zato v prvih desetih minutah ni ponudilo veliko pravih priložnosti za zadetek. Nato pa so Kranjčani prejeli zadetek iz prekinitve. Skubic je poslal oster predložek pred vrata gostov, kjer je nespretno posredoval branilec Diallo in žogo nesrečno poslal v lastno mrežo. Nekaj minut pozneje pa je Triglav zapravil lepo priložnost za izenačenje, blizu zadetka je bil Luka Majcen, vendar so domači branilci uspeli izbiti žogo z golove črte. V nadaljevanju so bili domači nogometaši boljši, zapravili nekaj lepih priložnosti, toda zadetka jim ni uspelo doseči; Kranjčani pa so bili nekajkrat nevarni v drugem polčasu. Ker pa se mreži do konca tekme nista več zatresli, je ostalo pri minimalni zmagi Domžal.

Čez teden dni bodo zaživele tudi prvoligaške zelenice v Sloveniji. Domžalčane v soboto čaka težko gostovanje pri Gorici, v nedeljo pa se bo Triglav v Kranju pomeril z Zavrčem.

DOMŽALE 1:0 TRIGLAV
Strelec: Diallo (10./ag)

Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, Vuk S,. Živec, Maksimović, Parker, Majer, Janža, Korun, Husmani. Igrali so še: Dobrovoljc, Aneff, Gorenc Stanković, Jelar, Balažič, Vuk G., Horić.Trener: Luka Elsner.
Triglav: Pelko, Šturm, Šiljeg, Diallo, Šmit, Marinković, Udovič, Krcić, Poplatnik M., Majcen, Redžić. Igrali so še: Grvala, Palibrk, Bukara, Curanović, Djukić, Križaj, Klemenčič, Ivanuša, Poplatnik A., Mlakar, Bojić. Trener: Siniša Brkić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…