Današnja tekma med Triglavom in Domžalami, ki bi se morala začeti ob 15. uri, je zaradi razmočenega igrišča preložena na kasnejši termin. V nogometnem klubu Domžale so bili nad to odločitvijo v Kranju presenečeni in razočarani. Domžalčani kot razlog svojega razočaranja navajajo dejstvo, da so sami po snežnih padavinah uspeli očistiti in pripraviti nogometno igrišče za tekmovanje, hkrati pa opozarjajo, da občinski zavodi za šport slabo skrbijo za nogometna igrišča. O tem in drugih težavah na uradni spletni strani kluba pojasnjuje tudi športni direktor Domžal Matej Oražem: »V Nogometnem klubu Domžale smo zelo razočarani, da je bila današnja tekma v Kranju odpovedana. Ponovno se je pokazala nesmiselnost zakonodaje na področju športa, ki upravljanje z nogometnimi igrišči podarja občinskim Zavodom za šport in ne neposrednim udeležencem tekmovanj in uporabnikom igrišč. Teh zavodov regularnost in verodostojnost državnih lig očitno ne zanimata, bolj jih skrbi za lastne stroške delovanja. Le kako naj si drugače pojasnimo dejstvo, da je sedaj že praktično “lanski” sneg še v sredo belil zelenico v Kranju. Sneg je nekaj tednov nazaj zapadel tudi v Domžalah, a smo ga v NK Domžale na lastne stroške in s čiščenjem praktično dan in noč, ob izjemnih naporih naših vzdrževalcev, uspeli odstraniti. Ob pomoči Nogometne zveze Slovenije, ki nam je dovolila delegirati tekmo v nedeljo, smo za prvenstveno tekmo s Koprom pripraviti zelo dobro igrišče, ki je omogočalo zanimiv in hiter nogomet. Nerazumljivo je tudi delegiranje tekme na nedeljo, saj je vremenska napoved za ta dan kazala močne padavine. V primeru, da bi bila tekme na sporedu včeraj, bi jo verjetno lahko izpeljali. V spomladanskem delu je urnik zaradi poznega oziroma prepoznega začetka tekmovanja že tako zgoščen, s prestavitvami tekem pa je situacija zgolj še slabša«. 


Čeprav so delavci Zavoda za šport v Kranju uspeli očistiti sneg z glavnega igrišča, je obilno deževje namočilo travnato površino, ponekod je igrišče tudi poplavljeno. V takih razmerah se ne da igrati nogometa, zato Kranjčani pozdravljajo odpoved in preložitev tekme. Nogometno igrišče v Kranju, del Športnega centra Kranj, je bilo zgrajeno pred 45 leti. Ker športni objekt že dolgo ni bil obnovljen in posodobljen je mestna občina Kranj pripravila gradnjo objekta Športno regijskega in vadbenega centra v Kranju, ki bo združeval funkcije večnamenske rekreativno-športne dvorane, trenažnega objekta za atletiko in druge športe (nogomet, rokomet, košarka, badminton, namizni tenis).Omogočal pa bo tudi trening individualnih športnih panog, ki se odvijajo na tartanu. Na strehi objekta bo istočasno zgrajena še nogometna tribuna za osrednji nogometni stadion v Kranju. Ob igrišču pa bi postavili tudi reflektorje. Objekt bo namenjen različnim kategorijam uporabnikov, od poklicnih športnikov do rekreativcev. Posebna značilnost tega centra bi bila dostopnost mnogih različnih športnih objektov na eni lokaciji in bi bil prvi tak športni center v Sloveniji.

Ker vremenska napoved v naslednjih dneh ni obetavna, nov termin tekme še ni znan. Domžalčani se sedaj pripravljajo na tekmo z Mariborom, ki bo v Ljudskem vrtu. Obračun med prvouvrščeno in tretjeuvrščeno ekipo lestvice Prva liga Telekom bo v soboto ob 20. uri. Kranjčani pa se odpravljajo na težko gosotovanje k Velenjskemu Rudarju. Pričetek tekme bo v soboto ob 15. uri.

 

Avtorica: Aljaska

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura predstavlja novega trenerja

V pisarnah Fazanerije so tudi uradno potrdili namigovanja medijev, da je zgodba Vladimirja…