Po reprezentančnem premoru se bo prvoligaški ples nadaljeval v Spodnji Šiški, kjer bo domači Bravo v derbiju začelja lestvice gostil velenjski Rudar. Srečanje na ŽAKu bo na sporedu v soboto ob 12.45 uri, pravico med Bravom in knapi pa bo delil Marko Podgoršek.


Nogometaši ljubljanskega Brava se nahajajo v seriji štirih zaporednih porazov, tako jim je reprezentančen premor zagotovo dobro del, da so lahko strnili vrste, ter se pred zaključkom jesenskega dela dobro pripravili na zelo pomembno srečanje proti knapom. Šiškarji imajo trenutno na lestvici šest točk prednosti pred Velenjčani in tudi tokrat bodo skušali zagotovo storiti vse, da prekinejo črni niz štirih zaporednih porazov. Trener Ljubljančanov Dejan Grabič se pred srečanjem zaveda, da bo šlo za novo trdo in borbeno tekmo: “Zavedamo se, da bo to garanje, trda moška tekma, ki lahko in eni in drugi ekipi prinese veliko. Nam lahko prinese v bistvu to, da se odcepimo od njih, njim pa lahko da priključek. Iz psihološkega vidika bo verjetno prisotno nekaj nervoze pri obeh ekipah, ampak sem prepričan, da bomo mi lahko odigrali na način kot mi hočemo.”

Velenjčani se v prestolnico odpravljajo s popotnico dveh nedoločenih rezultatov, ki sta zagotovo vsaj malce popravili vzdušje, ampak še vedno z ogromnim točkovnim zaostankom za Bravom. V obeh zadnjih srečanjih, kjer so knapi izvlekli točko, so bili v bistvu bližje trem, a jim je sreča tudi nekoliko obrnila hrbet. Knapi imajo v prestolnici svojo računico, za njih šteje le zmaga, saj bi se z novim porazom točkovna razlika za zasledovalci še povečala, kar si zagotovo ne želijo. Prav tako knapi še vedno nimajo na svojem računu prvenstvene zmage v letošnji sezoni, kar je še en dodatnih motivov, da prekinejo to črno serijo in končno vknjižijo tudi prvi komplet treh točk.

Uvodni obračun v Velenju je pripadel Bravu, ki je srečanje dobil z visokih 4:1, bodo Ljubljančani tudi tokrat ponovili dobro predstavo, ter še drugič v prvenstvu ugnali knape, ali bodo knapi končno prišli do prvega kompleta treh točk, ter se vključili v dokaj enakovreden boj za obstanek med prvoligaši?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čontala: Dogajanja v zvezi z Zalokarjem ne želim komentirati

Pred včerajšnjim obračunom med Muro in Mariborom je za nekaj nemira v taboru črno-belih po…