V uvodni tekmi četrtkovega  razporeda Prve Lige Telekom Slovenije se bosta že ob 14.30 v gorenjski prestolnici v derbiju spodnjega dela lestvice pomerila kranjski Triglav in Gorica. V srečanju med sedmo in osmo ekipo, ki ju ločita zgolj dve točki bo pravico delil Alen Borošak.


Kranjčani bodo Goričane gostili po porazu z Aluminijem pretekli vikend, ko so v Kidričevem priznali premoč šumarom. V izjemno pomembnem srečanju za Kranjčane pa ima kar nekaj težav pri sestavi udarne enajsterice Dejan Dončič, ki ne bo mogel računati na Aleša Mertlja in Žana Rogelja. A kljub temu, bodo gostitelji skušali narediti vse, da po srečanju ostanejo pred Primorci, zato kaj drugega kot pozitiven rezultat ne pride v poštev. Kranjčani so zadnjo domačo tekmo proti Muri dobili, seveda bodo skušali v domačem taboru prikazati podobno igro, ter priti do treh točk, tudi trener domačih Dejan Dončič se pred srečanjem z Gorico zaveda, da gre za sila pomemben obračun: »Pripravili smo kratko analizo, izpostavili pluse in minuse ter se že začeli pripravljati na Gorico. Lestvica kaže, da bo to sila pomemben obračun. Imamo nekaj težav s kartoni in poškodbami, a močno zaupam v vse igralce. Vem, da bodo izkoristili priložnost in bodo dali vse od sebe. Predvsem me zanima naša ekipa in to, da pokaže maksimum. Težim k temu, da smo hrabri, da osvajamo točke, tudi če kdaj zmagaš z ne preveč lepo igro. Seveda analiziram vsakega tekmeca, to je vse, ne spuščam se preveč v rezultate konkurente in spremembe na tabeli. Če so ostali rezultati konkurentov iztečejo v našo korist, še toliko bolje, a v nogometu je najlepše, ko imaš vse v svojih rokah.«

Goričani so po črni seriji pretekli vikend le prišli do treh točk, in to na kakšen način z visoko zmago proti Celju. A visoka zmaga je v moštvu Saše Kolmana prinesla tudi ogromno težavo pred jutrišnjim srečanjem v gorenjski prestolnici, saj bodo manjkali kar trije izkušeni nogometaši, pravice nastopa nimajo Jani Curk, Andrija Filipović in Bede Osuji. Kljub temu da prihajajo Primorci na Gorenjsko oslabljeni, pa bodo skušali z novo predstavo dokazati, da zmaga proti Celju ni bila samo preblisk. Tri točke proti orlom bi za Goričane štele dvojno, saj bi se Gorica s tremi točkami na lestvici zavihtela prav pred Kranjčane.

Kot zanimivost je potrebno poudariti, da se je en letošnji medsebojni obračun končal z delitvijo točk, enkrat so slavili Goričani in enkrat Kranjčani. Obe moštvi sta se zmage veselili v gosteh, lahko tokrat Goričani pridejo do druge zmage v letošnji sezoni v gosteh?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…