Jutrišnji večni derbi bi lahko bil, glede na letošnje predstave obeh moštev, eden najboljših v zadnjih letih, saj so Ljubljančani odlično krenili v sezono in z izjemo poraza na novomeškem Portovalu dosegli nekaj odličnih izidov. Mariborčani z igro na domači fronti resda ne blestijo, a večni derbi s sabo prinaša še dodatno mero motivacije.


Da motivacije vijoličastim ne manjkalo, bo poskrbel tudi srebrni jubilej navijaške skupine Viole, ki bodo jutri proslavile 25. rojstni dan. Najzvestejši privrženci aktualnih državnih prvakov so se odlično odrezali tudi na gostovanju v Gelsenkirchnu, ki pa so ga tako, kot nogometaši, že pustili za sabo, saj pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta že nekaj dni poteka priprava koreografije, ki bo ena od rojstnodnevnih tort okroglega jubileja. Slavje bodo skušali pokvariti nogometaši Olimpije, ki naj bi imeli po nekaterih informacijah številčno podporo, saj tudi navijaška skupina Green Dragons, ki je prav včeraj praznovala 26. rojstni dan in v letošnji sezoni zeleno-bele spremlja le na gostovanjih, pridno mobilizira vse razpoložljive sile, zaradi česar bo gostovanje v Ljudskem vrtu najverjetneje kar rekordno.

V Ljudskem vrtu so obenem vse gledalce jutrišnjega obračuna še opozorili, da bo za vstop na tribune s sabo potrebno prinesti osebni dokument, saj je večni derbi označen kot dogodek z večjim tveganjem in je zaradi tega potrebna tudi personalizacija. Zaradi koreografije Viol vse gledalce v klubu še naprošajo, da se na tribune odpravijo nekoliko prej.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…