Najzanimivejši dvoboj bodo v 13. krogu odigrali Goričani in Mariborčani, ki jih na prvenstveni lestvici loči samo šest točk razlike. Dvoboj ekip, ki sta v prvi tretjini prvenstva zbrali vsaka po samo en poraz, se bo v novogoriškem športnem parku začel v soboto ob 16. uri.


Goričani so ob koncu lanske sezone pomladili ekipo in nato ob dokaj neprepričljivih igrah med poletnim pripravljalnim obdobjem ponovno dokazali, da prijateljske tekme niso bile pravo merilo, ter nato v prvi tretjini prvenstva znova potrdili status stalnice v vrhu slovenskega nogometa. Štirikratni državni prvaki so neporaženi na zadnjih osmih prvenstvenih tekmah, edinkrat v tej sezoni so poraz doživeli v četrtem krogu ravno proti vijoličastim v Ljudskem vrtu, ko so Mariborčani  dvoboj proti vrtnicam silovito začeli in tekmo odločili že po dobrih dvajsetih minutah, ko je na semaforju pisalo 3:0, nato pa v zaključku dvoboja dodali še dva zadetka za končnih 5:0. Četa Mirana Srebrniča se je nato hitro pobrala in od takrat zbrala štiri zmage in prav toliko remijev, kar Gorico po dvanajstih krogih uvršča na visoko tretje mesto, s točko zaostanka za ljubljansko Olimpijo in šestimi manj od vodilnega Maribora. “V nogometu nikoli ne moreš vedeti, kaj bo v prihodnosti, zato moramo delati tako, kot smo do sedaj, torej na vsako tekmo se maksimalno pripraviti s ciljem, da dosežemo najboljši možen rezultat proti vsakemu nasprotniku. Naša ekipa ima največ rezerv v agresivnosti v igri in na samih treningih dajemo temu veliko pozornosti. Na omenjenem področju smo že veliko popravili, vendar glede na karakteristike igralcev imamo v igri tudi druge elemente, kjer smo boljši od ostalih, tako da število točk, ki smo jih dosegli, ni plod slučaja. Nekaj je bilo namreč potrebno pokazati, da smo nabrali toliko točk, vendar ostati moramo čvrsto na zemlji, ker bo v nasprotnem primeru hitro prišla kazen. Trenutni položaj nam mora dati samozavest in še večjo motivacijo za delo v prihodnosti,” je v intervjuju za spletno stran kluba dejal strateg Goričanov Miran Srebrnič, ki je z Gorico nazadnje v ligi slavil proti Mariboru avgusta leta 2016 in tokrat ne bo mogel računati na poškodovana Alena Jogana in Leona Mariniča. Gorica je na zadnjih dvajsetih prvenstvenih dvobojih proti vijoličastim slavila samo dvakrat, konec maja in sredi avgusta 2016. V dosedanjem delu prvenstva so Goričani na domačem terenu v šestih krogih brez poraza; 3 zmage in 3 remiji.

 Maribor se je po visokem in svojem edinem letošnjem porazu, 4:1 v Murski Soboti, pobral z domačo zmago proti Aluminiju, a ob zmagi z 2:1 proti Kidričanom ni bil tako prepričljiv kot smo ga bili vajeni v prvih mesecih letošnje sezone. Reprezentančni premor je zagotovo postregel z lepo priložnostjo za Darka Milaniča, da ponovno pripravi svojo ekipo in jo vrne v ritem, ki so ga vijoličastih kazali na uvodu v letošnjo sezono in ki si ga najbrž želijo tudi številni navijači štirinajstkratnih državnih prvakov. Mariborčani so na zadnjih petih prvenstvenih dvobojih proti Gorici vselej slavili in se v tem obdobju ponašajo z gol razliko 18:1! “Zdaj smo imeli čas za obnovo moči, dočakali bomo tudi vrnitev reprezentantov in v dobrem stanju začenjamo novo poglavje. Vreme je za ta letni čas res dobro, v Novi Gorici je že nasploh prijetno igrati. Precej so spremenili ekipo, a igrajo lepo, zbirajo točke in obeta se zanimiva tekma,” pred dvobojem razmišlja bočni branilec vijoličastih Mitja Viler, ki je v svoji karieri zbral že 353 prvoligaških nastopov, kar ga uvršča na deseto mesto večne lestvice slovenskega državnega prvenstva. Trenerju Darku Milaniču nekaj sivih las povzroča poškodba najboljšega strelca lige Jana Mlakarja, ki jo je staknil na reprezentančni akciji, a je kader vijoličastih kljub temu dovolj širok, da se morebitna odsotnost 19-letnika ne bi smela poznati. Ob Mlakarju ima nekaj težav še Denis Klinar, medtem ko je Martin Milec poškodovan in odsoten že dlje časa.

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …