Prečka, zadetek in avtogol, na koncu pa rezultat, ki ne bo zadovoljil nobene strani. V Krškem so domači nuklearci po vodstvu prišli do točke, ko je domači kapetan Marko Krajcer v drugem delu igre zadel za Koper.


Obračun v Krškem so s priložnostjo v šesti minuti odprli domačini. Glavni delilec pravice Asmir Sagrković je na robu šestnajstmetrskega prostora Krčanom dodelil prosti strel, Martin Kramarič pa je s strelom preko zidu stresel okvir vrat Marijana Antolovića. Uvodni pritisk varovancev Roka Zorka je prekinila priložnost Pekusona, ki je sam stekel proti golu, žogo dvignil preko Zalokarja, a bil premalo natančen. Koprčani, glede na razpredelnico favoriti srečanja, so po uvodnem pritisku domačih prevzeli pobudo, v naslednji nevarni situaciji se je znašel vroči Križman, njegov strel s sprednjim delom stopala pa je v zadnjem trenutku blokiral Vukliševič. Kozlički so lovili zadnjo vstopnico za Evropo, temu primeren pa je bil tudi pristop gostov s Primorske. V 25. minuti je obramba Krškega pozabila na vtekajočega Pekusona, a je igro dobro spremljal Zalokar in preprečil nevarnost. Tako kot si Zalokarja ne moremo predstavljati v dresu katerega drugega kluba razen Krškega, si Krško ne more predstavljati prvoligaške tekme brez 26-letnega Posavca, ki je to v 29. minuti še enkrat več potrdil. Po zmedi pred njegovimi vrati in padcu Križmana se je po odločnosti Pekusona odlično izkazal ter se tri minute kasneje veselil zadetka svoje ekipe. Po protinapadu Krškega je Kramarič do žoge prišel na mestu, od koder je v uvodu tekme stresel prečko, toda bil tokrat bolj natančen in se veselil svojega petega zadetka v letošnji izvedbi Prve lige Telekom Slovenije. Primorci se po zaostanku nikakor niso mogli pobrati, na srečo pa je bil premalo zbran tudi Robert Pušaver, ki je pet minut kasneje zgrešil cilj.

Drugi del obračuna med šesto in osmouvrščeno ekipo se je začel veliko manj dinamično, kljub temu pa smo že po desetih minutah igre videli zadetek. Belima je podal z desne strani pred vrata, kjer je Pekusona pokrival Krajcer, misleč, da bo podajo prestregel Zalokar, vendar se čuvaj domače mreže za to ni odločil, igralno usnje pa se je od nepripravljenega kapetana Krškega odbila v mrežo. V naslednjih minutah se je igra preselila na sredino igrišča, edino priložnost pa je v 70. minuti po podaji Kramariča zapravil Mensah. Nogometaši Kopra so po izenačujočem zadetku prevzeli vajeti igre v svoje roke, več od protinapada Pekusona in Pučka ter posredovanja Zalokarja pa nismo videli. V zaključku tekme smo videli zelo visok tempo, ki je bil posledica obojestranske želje po treh točkah, a je ostalo pri delitvi le-teh.

Točka za obe strani pomeni manjše razočaranje. Domačim se ni uspelo odlepiti od Aluminija, ki je remiziral z Domžalami in bo tako v zadnjem krogu poizkušal nadoknaditi točko zaostanka, gostje iz Kopra pa po zaslugi zmage Gorice ne bodo bili del Lige Evropa v prihodnji sezoni .

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…