Nogometaši ljubljanske Olimpije so si po treh zaporednih zmagah, premagali so Krko, Radomlje in Rudar, po včerajšnjem obračunu morali točke razdeliti z goriško zasedbo, ki v Stožicah ni izgubila že vse od leta 2011. Obračun, ki ni ponudil veliko priložnosti, se je končal brez zadetkov, kar se je zgodilo prvič v novi sezoni, ko gledalci na prejšnjih 23 tekmah niso videli niti remija.


“Res je, Gorica je dobro stala v obrambi. Mi smo imeli težave s končnimi globinskimi podajami, potem ko smo prišli do 30 metrov. Mislim, da smo s tem izgubili tudi dve točki, saj je bilo globinskih podaj premalo,” je po tekmi z Gorico dejal branilec Antonio Delamea Mlinar, ki je z dobrim delom v obrambi Aleksandru Šeligi znova pomagal do tega, da je še drugič zapored zaklenil svoja vrata. Kljub rahli premoči Olimpije pa bi se lahko v zaključku izid obrnil v korist Goričanov, ki so imeli v zadnjih minutah preko Sandija Arčona odlično priložnost, a je tudi po zaslugi domačega vratarja ostala neizkoriščena: “Na takšnih tekmah je potrebno izkoristiti dve-tri polpriložnosti in zadeti. Mislim, da smo v obrambi do 85. minute odigrali zelo dobro, v zadnjih petih minutah pa bi se lahko vse podrlo na glavo in bi lahko zaradi padca koncentracije še izgubili. Graditi moramo na prvih treh tekmah, ki smo jih dobili, neodločeni izid z Gorico pa ni tragičen.”

“Trudili smo se skozi vseh 90 minut zadeti nasprotnikovo mrežo. Tokrat se ni izšlo po naših načrtih, ampak prepričan sem, da bo že na naslednjem srečanju bolje. Moramo dvigniti glave in analizirati dobre in slabe stvari. V sredo nas čaka nov velik izziv v Kopru. Moramo nadaljevati v podobnem ritmu in prepričan sem, da bomo na naslednji tekmi znali izkoristiti eno od številnih priložnosti,” pa so bile besede nekoliko razočaranega Andraža Šporarja, ki tokrat ni uspel zatresti mreže nasprotnika.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…