Ob jezeru sta se v 29. krogu državnega prvenstva pomerila Rudar in vodilni Maribor. Edini zadetek so dosegli gostje, po tem ko se je v 39. minuti v kazenskem prostoru najbolje znašel  Luka Zahović, ki je prekinil strelski post in s 15. golom sezone na vrhu ligaške lestvice strelcev ujel Dominika Glavino, vijoličastim pa priigral prvo zmago po štirih tekmah čakanja.


Po pomembni zmagi v boju za naslov državnega prvaka je bil zadovoljen tudi Darko Milanič: “Mislim, da smo si zmago zaslužili, proti dobri ekipi Rudarja smo bili boljši nasprotnik tekom celotnega srečanja. Fantje so na zahteve tekme odgovorili zelo dobro, odigrali zrelo in izkušeno. Zelo sem zadovoljen s točkami in predstavo moštva. Meni osebno je tokratna zmaga izredno pomembna. Gre za zmago, ki nam daje veliko energije za prihodnost. Zmaga je bila ključna v tem delu sezone in v borbi za naslov.”

Po šestih tekmah posta se je zadetka znova veselil tudi Zahović. “Luka je zadel, na kar smo nekaj časa čakali in mislim, da je zaradi tega presrečen. Jaz, moštvo in navijači pa smo srečni, ker smo osvojili tri izredno pomembne točke,” je z zadetkom svojega varovanca zadovoljen tudi trener vodilnega moštva lige. Zmaga je toliko več vredna tudi zato, ker gostje niso mogli računati na dva standardna igralca, Vršiča in Vilerja: “Vršič je po kratkem času četrtkovega treninga začutil bolečino v trebušnem zidu, Viler pa je že v prvem polčasu na tekmi z Olimpijo čutil bolečino zadaj v kolenu, kot da bi dobil udarec,” je dejal Milanič, ki pa oba na prihodnjih tekmah že pričakuje v kadru.

Milanič je pohvalil tudi mladega Adisa Hodžića, ki je krpal vrzel na levi strani obrambe. “Zaigral je po zares dolgem času in odigral zelo korektno tekmo. Na začetku sezone je igral evropske tekme in tudi prvenstvene, potem pa ga nekaj časa ni bilo, ko je to mesto zasedel Viler. Danes je igral odlično, tako da lahko na njega v bodoče mirno računam,” je bil predstave najmlajšega v vijoličasti enajsterici vesel mariborski strateg.

Kljub porazu je bil z videnim zadovoljen tudi trener Rudarja Vanja Radinović. “Ekipa Maribora je pokazala, zakaj je s prepričljivo prednostjo na prvem mestu. Poizkušali smo se zoperstaviti njihovi igri. Vedeli smo, da nas čaka tekma, v kateri je posest žoge definitivno na strani Maribora, s tem pa tudi veliko število podaj, posebej na osrednjem delu igrišča. Na to smo se pripravili, kvaliteta igralcev Maribora je prevagala in v tem segmentu igre smo imeli veliko težav, Maribor je v tem pogledu najmočnejši v ligi. Strinjam se z njihovim trenerjem, da je Maribor zasluženo zmagal. Ampak bi se vrnil na tekmo, saj smo imeli nekaj svetlih trenutkov, nekaj obdobij, v katerih smo pokazali kvaliteto.”

“Čestitam Mariboru in želim jim, da nadaljujejo v tem ritmu in zasluženo osvojijo naslov,” je tokratnemu tekmecu zaželel Radinović, ki  je dodal, da je njegova ekipa dvignila raven predstav izpred nekaj tednov: “Mislim, da smo popravili nivo igre. Če se obrnemo tri ali štiri tedne nazaj, smo imeli težave na domačem igrišču, vendar tokratna tekma ne more biti merilo. Na preteklih dveh tekmah smo pokazali, da smo popravili igro in imeli smo dober rezultat. Nogomet je pač takšen, usmerjamo se k naslednjim tekmam, z nasprotniki, ki so na našem nivoju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…