V taboru Maribora v miru pričakujejo današnji dvoboj Domžal in Olimpije. Vijoličasti so naskok pred Olimpijo povečali na devet točk, ki jo lahko z domžalsko pomočjo tudi obdržijo. Mariborčani so pred lepo polnimi tribunami Ljudskega vrta po jesenskih težavah z Aluminijem le prekinili urok Kidričanov in s štirimi zadetki vknjižili tri točke.


“Mislim, da smo zasluženo zmagali, veliko število gledalcev je bilo priča dobri predstavi. Igrali smo proti moštvu, ki se je kakovostno branilo, vsaj v prvem polčasu, ko smo lomili tekmeca. Morali smo pokazati veliko dozo potrpežljivosti, pred zadetkom smo si pripravili dve, tri izredne priložnosti in potem bili spet učinkoviti v napadu. Zelo sem zadovoljen s predstavo, saj smo igrali proti dobremu moštvu,” je uvodoma dejal Darko Milanič, ki o prvem zadetku in prekršku za enajstmetrovko ni povedal kaj veliko, saj se je odločil, da se bo raje prej prepričal z ogledom posnetkov Defendijevega padca.

Kidričani so se, podobno kot jeseni, znova predstavili z dobro predstavo in s čvrsto postavitvijo Mariboru onemogočali, da bi na enostaven način prihajali do priložnosti. S tem se je strinjal tudi Milanič, ki pa ni delil mnenja, da so imeli Kidričani na trenutke tudi pobudo: “Nisem videl, da bi imel tekmec iniciativo. Odlično so se branili, prostora ni bilo, na dosedanjih tekmah so to počeli zelo podobno kot danes, pripravljeni smo bili na njihovo igro. Bili so zelo dobri, imajo hitrost, polet v igri in so imeli prehode po osvojeni žogi in nas v prvih minutah na srečo niso kaznovali. To moramo proti nasprotniku, ki je tako dobro postavljen, eliminirati z  napakami v organizaciji igre. Danes smo to solidno rešili, iniciativa pa je bila na naši strani, tekmec pa se je fantastično branil. Prostora je bilo zelo malo. Vršič je imel v prvem polčasu čuvaja, ki je tekel vsepovsod za njim. Temu smo se morali prilagoditi in iskati prostor, ki so ga fantje našli. Imeli smo priložnost z Vršičem, tudi Bohar je imel dve, zato bi lahko tekmo zlomili že prej, kljub temu da je nasprotnik v branjenju odličen.”

Veselje po zmagi je nekoliko skalila zgolj hitra menjava Marwana Kabhe. Izraelec, ki igra izjemno pomembno vlogo na sredini igrišča, je z zelenice odšepal že v prvem polčasu, a ga je več kot dostojno zamenjal Blaž Vrhovec, ki je bil po tekmi deležen tudi Milaničeve pohvale: “Blaž je odigral odlično tekmo, praktično brez ogrevanja je vstopil v igro in takoj prevzel vlogo. Odigral je izredno, taktično zelo dobro, bil je zanesljiv pri podajah in pokazal je karakter. To sploh ni vprašljivo, to je on, tudi ko mu je težko, saj nekaj časa ni odigral tekem. Kar se tiče Marwana pa nisem prepričan, težko je dajati oceno. Bomo videli, kaj bodo povedali pregledali. Ne vemo pa še, kaj mu je.”

Milanič je ob tem potrdil, da je Sallalich zdrav, a bo na klopi znova, ko bo kot trener začutil potrebo, da ga potrebuje, dotaknil pa se je tudi izvedbe enajstmetrovke. Je Novaković strel prepustil Luki Zahoviću? “Dogovorjeni smo, kdo bo streljal in onadva sta tista, ki sta zapisana na plakatu za izvedbo enajstmetrovk. Med sabo pa se dogovorita, kdo bo streljal. Novakovič je s tem pokazal veliko dozo zrelosti, izkušenj in tudi kolegialnosti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Banfi
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Karničnik: Mura zame ni pokazala zanimanja

Bliža se začetek spomladanskega dela prvenstva, že v prvem krogu pa bomo v Celju spremljal…