Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za ligo prvakov na gostovanju v Izraelu sicer izgubili, vendar zaostanek z 2:1, ob pomembnem golu v gosteh, vliva upanje strokovnemu štabu vijoličastih pred torkovo povratno tekmo v Ljudskem vrtu.


“Fantje so oddelali dobro tekmo. Obračun je bil težak, tudi zaradi soparnega vremena. Po prejetem zadetku tik pred odmorom smo se v drugem polčasu dobro pobrali, nasprotniki so takrat padli v igri, nevarni so skušali biti preko protinapadov, kar smo pričakovali. Pobudo so prevzeli zgolj po našem zadetku. Fantje so kasneje v drugem delu tekme prevzeli pobudo in napadali, žal je nekaj zmanjkalo za drugi zadetek,” je v prvem odzivu za klubsko spletno stran dejal strateg Maribora, ki je po tekmi pohvalil gostujočo devetico, ki je povzročala nemalo preglavic na desni strani obrambe: “Izraelci so imeli razpoloženega nogometaša, ki ga je bilo težko ustavljati, morali smo ga podvajati in v obrambi dobro sodelovati. Izraelci so veliko napadov igrali preko Nwakaemeja, videlo se je, da je on njihovo glavno orožje, svojo kvaliteto je dokazal z izjemnim zadetkom.”

Milanič seveda ni pozabil tudi na neuničljivega kapetana Marcosa Tavaresa, ki je v 10. minuti z individualno akcijo popeljal vijoličaste v vodstvo ter ob tem dosegel zadetek v gosteh, ki v tem delu tekmovanja šteje dvojno: “Tavares je z golom dokazal svojo kvaliteto, vzel je žogo in izkoristil nezbranost branilcev, prešprintal ju je in preigral vratarja ter zabil, kot že večkrat na pomembnih tekmah.”

“Z rezultatom nismo zadovoljni, a nas ohranja v igri, da na domačem igrišču prikažemo odlično igro in premagamo nasprotnika. Možnosti imamo in to je po tem dvoboju najbolj pomembno,” še je zaključil misel 49-letni Izolčan.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani svoje lovke stegujejo tudi nad Olimpijo

Prestopni rok v prihajajočem poletju bo, kot kaže, v knežjem mestu ponovno zelo vroč. V Ce…