Maribor se je tudi v šestnajsti tekmi zapored izognil porazu, še več, sicer oslabljeno Krško je bilo na kolenih že v uvodni četrtini dvoboja, ko so za hrbtom Marka Zalokarja končali trije zadetki. V nadaljevanju srečanja bi lahko vijolice dosegle še višjo zmago, a je bil mariborski strateg Darko Milanič kljub vsemu izredno zadovoljen s predstavo.


“Odigrali smo zelo dobro tekmo, prvi polčas je bil fantastičen, imeli smo dober tempo v igri in sodelovanje, zadeli smo štirikrat. Jasno je, da moramo biti zadovoljni. Pred drugim polčasom smo se dogovorili, da bomo racionalni, skušali imeti dobro posest žoge in še zadeti. Že takoj na začetku se je ponudila nova priložnost, imeli smo še nekaj situacij s protinapadi. Z menjavami smo umirili ritem, celotna slika pa je zaradi prvega polčasa res odlična. Zadovoljen sem, da nismo prejeli zadetka, da smo v prvem polčasu igrali zelo hitro, enostavno, kombinatorno in so bili fantje razpoloženi ter od prve minute tudi zelo osredotočeni in željni uspeha,” je bil z videnim zadovoljen Izolan na klopi Maribora, ki bo vodstvo na prvoligaški razpredelnici zadržal najmanj do srede.

Znova so bili Mariborčani natančni po t.i. standardnih situacijah. Po prekinitvah se je mreža Krškega zatresla dvakrat, najprej po golu Tavaresa in nato še poskusu Sallalicha. Obakrat se je v vlogi asistenta znašel Dare Vršič, Milanič pa je po tekmi pohvalil tako izvajalce prekinitev kot tudi igralce pred golom: “Imamo dobre izvajalce prekinitev, po drugi strani tudi dober skok v napadu. S tem se ukvarjamo vsak teden, malce se pripravimo tudi na način branjenja nasprotnika. Pomembno pa je, da tudi fantje v določenem trenutku sami čutijo, kje je prostor. Priprava na tekmo je eno in moram priznati, da imajo fantje v določenem trenutku svobodo izbrati rešitev, ki je v danem trenutku najbolj primerna. Danes zjutraj smo pripravljali izvedbo prekinitev v napadu in po tem so fantje ocenili, da je prostor nekje drugje in zadeli na drugačen način. Tega nismo vadili, vadili smo nekaj drugega, kar so delali uspešno.”

Za nameček Jasmin Handanović že petič zapored ni bil premagan, kot zadnji ga je pred 454 minutami premagal Rok Kronaveter. “To, da v zadnjem času ne prejemamo zadetkov, je pokazatelj, da je ožja obramba skupaj z vratarjem v dobri formi. Tekme jemljejo zelo resno, imajo veliko pomoč celotne ekipe in to je odraz moštvenega dela, kljub temu, da je potrebno imeti v formi igralce v zadnji liniji in vratarja. Delajo dobro delo in naj bo tako tudi v bodoče. Zagotovo pa je to nemogoče opravljati brez dobrega kolektivnega branjenja,” je zaključil Milanič.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…