Mariborčani so v Velenju prekinili strelski post z začetka nadaljevanja sezone. Po 213 minutah je sušo prekinil Amir Dervišević, v nadaljevanju dvoboja pa je zmago z dvema zadetkoma potrdil Gregor Bajde, sicer, podobno kot v prvem pomladanskem obračunu proti Celju, znova najboljši mož na igrišču. Štajerci so se s prvo pomladansko zmago Olimpiji vsaj za dan približali na tri točke zaostanka.


“Tekmo smo pričeli zelo dobro in osredotočeno. Bili smo bistveno boljši nasprotnik in imeli vse pod kontrolo. Bili smo zelo nevarni vse do njihove izključitve. Umirili smo se po prvem zadetku in nismo imeli več takšne pobude. Hitro v začetku drugega polčasa smo potem spet vzeli vse v svoje roke. Znova smo bili pravi in popolnoma zasluženo zmagali. Pristop je bil odličen, kar je zelo pozitivno,” je prvo zmago po vrnitvi v Ljudski vrt pokomentiral Darko Milanič. Mariborski strateg je bil prisiljen v kar nekaj sprememb v začetni enajsterici, saj Rodrigo Defendi in Marwan Kabha zaradi poškodb nista bila zmožna zaigrati, Mitja Viler ni imel pravice nastopa. Posledično je v osrčju obrambe zaigral Željko Filipović, ki ga je na sredini zamenjal že omenjeni Dervišević, bočna položaja pa sta znova zasedla Erik Janža in Aleš Mertelj.

Kot je dodal Milanič, prva zmaga v nadaljevanju prvenstva ne spreminja začrtanih ciljev in načina dela: “Nisem spremenil mišljenja, ki sem ga imel takoj, ko se je derbi končal in ga ne mislim menjati niti danes. Derbi smo odigrali odlično! Tudi današnjo tekmo smo odigrali tako kot jo resna ekipa mora. To je super in ne želimo se ustaviti. Gremo naprej! Kot smo rekli pred petimi dnevi, vsaka prva naslednja tekma je najbolj pomembna. To pomeni, da se že danes obračamo k novi tekmi, ki prihaja v soboto in bo zelo pomembna.  Zmaga ne zamenja naših ciljev, niti načina delali v zadnjih desetih dneh. Tako se bomo obnašali in delali tudi vnaprej.”

“Nekateri igralci za današnjo tekmo niso bili na razpolago, vprašanje kako bo v naslednjem tednu. Naloga nogometašev je vselej enaka in se ne menja niti danes – igrati morajo dobro in trenerju povzročati glavobol, da si bo celoten teden belil glavo, koga dati v igro,” je še zaključil mariborski strateg.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…