Ne le Marcos Tavares, Mitja Viler in preostala igralska zasedba Maribora, štirinajste zvezdice je bil izjemno vesel tudi Darko Milanič. Izolan se je razveselil prvega naslova po povratku na klop vijoličastih, ki jih je pod svojim poveljstvom popeljal do že šestega naslova slovenskega prvaka, s čimer je ujel Bojana Prašnikarja, ki je s Štajerci osvojil štiri naslove, še dveh pa se je veselil z Olimpijo.


Milanič je po tekmi deloval umirjeno, morda celo malce utrujeno, a je poudaril, da morajo biti prav vsi ponosni na dosežek Maribora: “Velika stvar je, da smo danes potrdili štirinajsti naslov Maribora. Na to smo lahko zelo ponosni, prepričan sem, da so tudi naši navijači, ki so nam dajali podporo skozi celotno sezono in so si to zaslužili. Prvi polčas nam ni uspel, drugi pa je bil zelo dober. Ne glede na rezultat, ki bi lahko bil tudi drugačen, sem glede na to, da smo potrdili naslov prvaka, zelo vesel in želim to veselje z navijači Maribora, Štajerci, tudi deliti. Pred tekmo sem vzel v roke pokal, ki ga moštvo dobi za osvojitev naslova, ter začutil ponos in neverjetno željo, saj je v njem zbrano vse, kar se dogaja v enem letu.”

Kakšen Maribor pa gre pričakovati v zaključku letošnje sezone? V preteklosti so priložnost dobili tudi številni mladci in tisti, ki so igrali manj. Slednji bodo tudi tokrat dobili zajetnejšo minutažo, Milanič je imensko izpostavil predvsem Gregorja Bajdeta in Valona Ahmedija, ki je včeraj zbral prve minute v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije, a v drugem polčasu močno poživil igro vijolic. “Želel bi videti štiri tekme, podobne drugemu polčasu, v katerem smo bili razigrani. Starejše bomo poizkušali malce osvežiti, tisti, ki so poškodovani ali so igrali manj, pa vrniti v tekmovanje in dati priložnost tistim, ki so v moštvu. Delali so stalno, obnašali so se zelo profesionalno in mislim, da si tudi oni zaslužijo nekaj minut,” je poudaril Milanič, ki pa je dodal, da bo manj prostora za mladince, saj se četa trenerja Muamerja Vugdaliča prav tako bori za naslov državnega prvaka.

Bodo pa nekaj več počitka dobili starejši nogometaši, saj bo tekmovalni premor trajal zgolj malce več kot teden dni. “Poleti bo odmor zelo kratek, začetek priprav in potek priprav je že dogovorjen. V novi sezoni bi si želel imeti močno moštvo. Želim si, da ima vsak igralec na svojem mestu konkurenco, kar ga bo potiskalo naprej. S pripravami začnemo 8. junija, saj je do 11. ali 12. julija zgolj slabih pet tednov,” zaključuje Milanič, ki je priznal, da še ne ve, s kakšno ekipo bo razpolagal v prihodnji sezoni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…