Mariborčani so v novo sezono vstopili z odliko, po tem ko so v Reykjaviku so z visokih 3:0 odpihnili Valur in se z eno nogo že uvrstili v naslednji krog kvalifikacij, kjer vijoličaste čaka boljši iz dvoboja med armenskim Araratom in švedskim AIK-om.


“Res smo lahko zadovoljni, kako so fantje odigrali in tudi odgarali. To je treba poudariti, saj je šlo za specifično, zahtevno tekmo zaradi podlage in razmer, a je bila njihova mentalna priprava odlična. Zato tudi tako visoka zmaga. Vesel sem, da smo zabili tri gole. Lahko bi še kakšnega, v nekaterih situacijah bi se morali boljše odzvati, toda z načinom, za katerega smo se odločili, smo kar precej utrudili tekmece. Velike čestitke moštvu za prikazano,” je bil prvi odziv po tekmi Darka Milaniča, ki  kljub visoki zmagi na prvi tekmi opozarja, da zadeva proti Islandcem še ni zaključena: “Imamo odličen rezultat, na katerem lahko gradimo. Ne vidim pa razloga za preračunljivost. Znova se bo treba dobro pripraviti, delovati kot moštvo in storiti vse, da še enkrat zmagamo. Nasprotnik je pokazal, da je s tem svojim slogom igre lahko nevaren. Ne želimo jim dovoliti, da to izrazijo. Zelo pomembno pa bo dobiti naslednjih 90 tekmovalnih minut, da pridemo do tistega želenega ritma, saj nas hitro čakajo naslednje preizkušnje.”

Eden od junakov včerajšnjega dvoboja je bil Dino Hotić, ki se je vpisal pod drugi zadetek in se je tik pred tekmo razveselil rojstva sina. “Fantje so mu ob popoldanski malici zaploskali, mu čestitali. Večje spodbude, motivacije človek ne more imeti. Pošalil sem se z njim, da mu ne bo treba delati salte, ko zabije gol, ampak ga bo podaril novorojenčku. Super, zelo sem vesel zanj, zaradi obeh dogodkov,” je ob tem dejal 51-letni Milanič, ki je posebej poudaril in pohvalil še odlično predstavo novinca Roka Kronavetra, ki se je na svojem prvem uradnem nastopu za vijoličaste izkazal z golom in dvema asistencama: “Je igralec, ki ekipa dela boljšo. S svojo predanostjo, skromnostjo, delavnostjo in seveda kvaliteto. Rok je z nami malo časa doslej, vendar je vsak od nas zelo zadovoljen, da je tukaj.”

Povratni dvoboj proti Islandcem bo na sporedu prihodnjo sredo ob 20.15 uri v Ljudskem vrtu, še prej pa 15-kratne državne prvake čaka uvod v novo sezono državnega prvenstva, ko prav tako v Ljudskem vrtu vijoličaste v soboto zvečer čaka dvoboj proti kranjskemu Triglavu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…