Predzadnji krog prve polovice državnega prvenstva je prinesel novo spremembo na vrhu ligaške razpredelnice. Po sobotnem remiju Olimpije so se Mariborčani znova zavihteli pred večnega rivala. Štajerci so v dvoboju z Radomljami potrdili pričakovanja in se, po sicer dostojnem uporu gostiteljev, zasluženo veselili vseh treh točk.


Dave McDonough, ki je po odstavitvi Janija Žilnika prvič vodil radomeljsko četo, svojih varovancev ni uspel popeljati do pravcatega čudeža. Radomljani so tudi v sedemnajstem poskusu ostali brez prvoligaške zmage, nekdanji pomočnik Rafaela Beniteza pa se je po dvoboju še enkrat spomnil vseh treh zadetkov: “Mislim, da so naši igralci dali vse od sebe. Naredili so, kolikor so lahko, z načrtom, ki smo ga imeli za njih. Prejeli smo tri zadetke, enega iz prekinitve in dva po strelu z razdalje, na koncu pa še po preusmerjeni žogi. To se dogaja, ampak fantje so dali vse od sebe.”

Za razliko od Angleža na radomeljski klopi, ki je v preteklosti deloval tudi v Liverpoolu, Interju in Valencii, je imel Darko Milanič po pomembni zmagi precej več razlogov za zadovoljstvo. Z zmago, ki je bila tudi jubilejna, saj je šlo za dvestoto gostujočo na prvoligaških zelenicah, so se vijolice vrnile na prvo mesto: “Mislim, da je zmaga popolnoma zaslužena. Fantje so tekmo vzeli resno, povedli smo v pravem trenutku in nato tudi povišali rezultat na 2:0. Imeli smo še nekaj priložnosti, ko bi lahko zadeli. Mislim, da je bilo na tem igrišču, kjer je res bilo potrebno biti previden, v redu. Zadovoljen sem s tremi točkami in s pristopom. Gremo po svoji poti, uspešno smo opravili svojo nalogo.”

Mariborčani so tudi v domžalskem Športnem parku dokazali, da so prekinitve v letošnji sezoni izjemno močno orožje, kot močan adut pa so se tokrat izkazali tudi streli z razdalje, po katerih morda Štajerci premalokrat posegajo. “Tudi drugi polčas smo začeli zelo dobro. Imeli smo dve situaciji, ko bi lahko zadeli, potem pa je v določenem trenutku popolnoma jasno, da ti nekje nekaj zmanjka. Zadeli smo tik pred koncem, ponovno je z razdalje v polno meril Pihler, tako da je tudi to način za doseganje zadetkov,” je poudaril mariborski strateg.

Maribor si je z zmago priigral ugodno izhodišče za zaključek sezone, s petnajst tekem dolgim nizom neporaženosti bodo skušali Milaničevi varovanci nadaljevati vse do zimskega premora: “Borba bo, tega se zavedamo. Gremo po svoji poti, smo uspešni. Zdaj je ta niz uspešnih tekem čedalje daljši in želimo ostati na začrtani smeri.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…