Tudi zdesetkani Zavrč je znova potrdil, da je za Maribor izjemno neugoden tekmec. Vijoličasti so se tudi v šesti medsebojni tekmi sezone pošteno namučili, a so tokrat vseeno slavili zmago, ki jih je v podaljških popeljala do finala Pokala Slovenije, še trinajstega v zgodovini kluba.


“Cilj je dosežen. Želeli smo se uvrstiti v finale, osvajanje lovorik nam je zelo pomembno. Na žalost smo potrebovali več časa, kot smo računali. Imeli smo lepe možnosti, da bi tekmo zaključili že prej. Pri izidu 1:0 izredno lepa priložnost, nato pa tragikomičen zadetek nasprotnika. Takšen zadetek si lahko zakuhamo zgolj mi. Tekmo bi morali bistveno bolj mirno pripeljati do konca. Tudi če pogledamo na prejšnjo tekmo, na kateri smo imeli zrele priložnosti … vendar je bilo ponovno potrebno porabiti ogromno energije, da smo tekmo pripeljali do konca v našo korist. Res pa je, da si igralci za odnos, ki ga v zadnjih tekmah kažejo na terenu zaslužijo čestitke. Na žalost pa me, kljub tej visoki zmagi, zelo moti trideset minut, ki niso dobrodošle v tej seriji tekem,” je po pomembni zmagi uvodoma dejal domači strateg Darko Milanič, ki je sicer razpolagal s precej osiromašeno zasedbo, a je imel kljub vsemu še precej bogatejšo izbiro kot njegov kolega na klopi Zavrča.

Motivarani Sallalich se je izkazal kot zadetek v polno. (Foto: Jure Banfi)
Motivarani Sallalich se je izkazal kot zadetek v polno. (Foto: Jure Banfi)

Kot je poudaril Milanič, si je tudi zaradi natrpanega urnika želel, da bi bilo vprašanje o potniku v pokalni finale odločeno že po rednem delu srečanja. Ob tem Izolan ni bil prepričan kaj je odločilo dvoboj, ali rdeči karton v završki zasedbi ali drugi zadetek Maribora: “Verjel sem, da bomo po našem drugem zadetku še enkrat zabili v rednem delu tekme. Imeli smo odlično priložnost oziroma dve v eni akciji. Iskreno povedano, bil bi veliko bolj zadovoljen, če bi takrat zadeli. Tako pa je bilo vse rešeno v prvem podaljšku, v katerem so imeli naši igralci veliko prostora in so odigrali kakovostno. Zadetki so bili zares lepi. Lepo izpeljane akcije, nasprotnik je bil nemočen. Kljub vsemu čestitkam nasprotniku, ki se je izredno pripravil na nas, visoko stiskal našo zadnjo linijo in dokler je bil to sposoben početi, smo imeli majhne težave. Ko tega ni bilo, pa je bilo lažje. Nisem pa prepričan, kaj je bil odločilen trenutek, ali rdeči karton ali drugi zadetek, kakorkoli, ni niti pomembno.”

“Zelo sem zadovoljen, da je moštvo razumelo, kaj pomeni, da so vsi pomembni. Po vstopu v igro je odigral zelo dobro. Tudi ostali fantje delajo zavzeto. Vidi se, kako živijo in delajo za uspehe tudi na klopi. To je potrditev, da morajo vsi računati in biti pripravljeni, da izkoristijo dobljeno priložnost. Tokrat je bil on tisti, ki je obrnil tekmo in zelo sem zadovoljen zanj. Za igralca, ki niso v kadru oziroma ne igrajo veliko, je težko, saj si vsak želi igrati. Za prikazano danes si zasluži čestitke, jutri pa mora to ponoviti,” se je Milanič za konec dotaknil še dobre predstave Sallalicha. Izraelec, ki je pod Milanič odigral šele prvo tekmo, je bil z odlično predstavo osrednji junak povratnega dvoboja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…