Vijoličasta zasedba je včeraj že opravila uvodni trening na ciprskih tleh, kjer so Mariborčani pristali že dva dni pred povratnim obračunom z Izraelci. Mariborčani so pred jutrišnjim srečanjem, ki se bo v Larnaki pričelo ob 20. uri po slovenskem času, optimistični in prepričani v napredovanje, kar so razkrile tudi besede Mitje Vilerja in Dareta Vršiča.


“Ko igraš pri NK Maribor, je vsaka tekma odločilna, najpomembnejša v tem trenutku. Nič novega. Pripravljeni smo,” je o jutrišnjem večernem obračunu, ki bo odločal tudi o tem, katera od ekip si bo že zagotovila vsaj nastop v skupinski fazi Evropske lige, za spletno stran kluba povedal Mitja Viler. Zgovorni Primorec se zaveda, da bo vremenske razmere zahtevne, a so vijoličasti na to že navajeni, tudi prazne tribune pa ne bi smele vplivati na predstavo: “Tisti, ki bodo gledali tekmo pred televizijskimi zasloni, bodo verjetno slišali vsa navodila trenerjev. Toda to je druga plat nogometa, lahko je dež, vročina, sneg, polne ali prazne tribune. Vse pa se odloča na igrišču. Glede na vložek, pomen tekme ne sme pasti motivacija in tudi ne bo. Drugi vplivi nas ne smejo motiti.”

“Pričakujem povsem drugačno podobo tekmecev. Nogometaši Maccabija so bili pred dvobojem v Mariboru veliki favoriti, mi pa v vlogi ekipe, ki bo skušala izkoristiti svoje priložnosti. Tako bo tudi tokrat, seveda pa moramo spet biti na podobni ravni kot v Mariboru in lahko uresničimo cilj o napredovanju v naslednji krog. Verjamem, da smo sposobni. Vsi verjamemo,” pa je v optimističnem slogu dejal Dare Vršič, ki je mnenja, da je igra celotnega moštva iz tekme v tekmo boljša.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…