V ljubljanskih Stožicah bo drugouvrščena Olimpija gostila Muro, ki trenutno zaseda četrto mesto in se bori za vstop v evropska tekmovanja. V tej sezoni Prekmurci še niso uspeli premagati Ljubljančanov, ob dveh remijih so bili enkrat poraženi.


Na zadnjem medsebojnem srečanju v Stožicah so za lepo navijaško kuliso poskrbeli na obeh straneh, ob tem je bilo na stadionu zajetno število gostujočih navijačev. Ob koncu sezone je atmosfera okoli ljubljanskega kluba nekoliko splasnela, kar se odraža tudi v številu gledalcv na domačih tekmah. Kljub vsemu se trener zeleno-belih Safet Hadžić želi od svojih navijačev posloviti z zmago: “V goste prihaja dobra, kakovostna ekipa, kar pomeni, da nas zagotovo čaka zanimiva tekma. Vemo, koliko obračun pomeni Muri, saj se bori za Evropo. Ampak to je njen problem. Mi pa imamo svoje. Vsekakor bi bilo lepo dobiti zadnjo tekmo pred svojimi navijači. In to je tudi naš cilj – zmaga. Ne glede na to, koliko gledalcev bo prišlo, je naša obveza, da se poslovimo od prav vsakega. In seveda se moramo od vseh posloviti na primeren način. Zato šteje le zmaga. Pošteno je do vseh, ki hodijo v Stožice, da damo vse od sebe. V Velenju je bil odziv ekipe dober. Igra v določenih trenutkih ni bila najboljša, ampak v celoti gledano je bilo v redu. Sicer pa, kar je bilo, je bilo. Preteklost je preteklost, v nogometu moraš gledati le naprej.” Kljub številnim težavam, tako s poškodbami kot tudi odhodi, je Hadžić še naprej optimističen.

Muraši bi z zmago prišli na korak do osvojitve četrtega mesta, ki bi jim zagotovil kvalifikacije v evropskem tekmovanju, že prvo sezono po povratku med prvoligaše. Vprašanje četrtega mesta bi lahko Muraši razrešili že v Ljubljani, ob ugodnem razpleta srečanja v Celju, s katerim se bodo srečali v zadnjem krogu. Črno-bele zastopa tudi Rok Sirk, ki na zadnjih dveh srečanjih ni zadel, a se s 15. doseženimi zadetki bori za sam vrh lestvice strelcev, kjer lovi Roka Kronavetra, ki pa do konca sezone ne bo več oblekel dresa Olimpije. Mura na zadnjih šestih tekmah ni doživela poraza, ob treh zmagah je tudi trikrat remizirala. Jim bo uspelo pozitiven niz nadaljevati tudi v Ljubljani?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…