Konec 94. minute in eksplozija v Ljudskem vrtu, krivec katere je bil nizkorasli Prekmurec Damjan Bohar. Višina ni bila ovira, da ne bi pred golom gostov skočil najvišje in žogo v loku spravil preko gostujočega vratarja Juana Pabla, ki bi ga lahko v primeru remija brez zadetkov, v miru razglasili za igralca tekme, saj je odbil kar nekaj nevarnih domačih poizkusov.


“Kakor sem sam videl, žoga ni šla preko črte, a vseeno, najpomembneje je, da je drugi poizkus končal v mreži,” je o dogodku, ki je Ljudski vrt že nekaj sekund pred zadetkom pognal na noge, povedal osrednji junak obračuna. 22-letni nogometaš iz Mačkovcev na Goričkem, ki se je na Štajersko preselil pred začetkom lanske sezone, je le nekaj sekund po ‘lažnem’ vznemirjenju poskrbel za novo eksplozijo vijoličastih privržencev in kljub dejstvu, da je bil najnižji nogometaš na igrišču, po nebeškem skoku z glavo zatresel mrežo Maccabija: “Videl sem, da še žoga ni odbila v kazenski prostor, temveč do Derviševića. Pričakoval sem, da bo sprožil proti vratom, a je fantastično spodkopal žogo, ki mi je padla na glavo in izteklo se je kot se je. Mislim, da je bil to šele drugi zadetek z glavo, ki je zagotovo najpomembnejši v dosedanji karieri, a je gol kot gol. Vseeno je kdo zabije, najpomembneje je, da ekipa zmaguje, saj moštvo gara za to, da izvrže posameznika, ki doseže zadetek, na koncu pa se veselimo vsi.”

Mariborčani se na Ciper odpravljajo že v nedeljo, a strelec edinega zadetka opozarja, da je kljub prednosti pred moštvom še drugi polčas, ki bo sicer odigran v nekoliko specifičnem okolju, saj Maccabi v ciprski Larnaki ne bo imel tako glasne navijaške podpore kot v Tel Avivu, obračun pa bo najverjetneje odigran v visoki vročini: “Najprej je čas za regeneracijo, že jutri pa začnemo s trenerjem kovati načrt za povratno tekmo. Odigrali smo šele prvi polčas, ki ga je sedaj potrebno odmisliti, se spočiti, nabrati moči in osredotočiti na povratno tekmo. Dali bomo vse od sebe in bomo videli, upamo, da bo dovolj. Mislim, da je iz našega vidika vseeno, če bodo tribune polne ali prazne, tega smo vajeni. Vroče bo nam in njim, na Ciper odhajamo že v nedeljo, da se dobro pripravimo in privadimo na okolje.”

Foto: Jure Banfi
Damjan Bohar: “Garanje celotne ekipe je bilo poplačano z zmago!” (Foto: Jure Banfi)

Gostje so kljub vsemu malce presenetili, saj je španski strateg Oscar Garcia v začetno enajsterico postavil tudi Nosa Igieborja in Edena Ben Basata, ki sta se moštvu pridružila šele pred dnevi, a kot je povedal vselej borbeni krilni vezist, so bili v taboru dvanajstkratnih državnih prvakov pripravljeni na vse: “Trener nas je že pred začetkom srečanja opozoril na dogajanje skozi celotno tekmo, od začetka pa do konca in njegove besede so se tudi uresničile. Na igrišču smo se dobro postavili, videli smo, da niso imeli večjih priložnosti, s katerimi bi ogrozili naša vrata. Celotna ekipa je garala, na koncu pa smo bili nagrajeni z zadetkom. Dobili smo navodila o vseh posameznikih nasprotnika, bili smo pripravljeni na vsakega. Sicer pa je za nas vseeno kdo igra pri nasprotniku, igrati je potrebno proti enajsterici na igrišču.”

Za razliko od gostov, ki so v drugem polčasu nekoliko padli, so Mariborčani v drugem polčasu prestavili višje in s pridom izkoriščali prednost v fizični pripravi, saj so se nekateri gostujoči nogometaši proti koncu tekme zaradi krčev že znašli na tleh: “Videlo se je, da smo dobro fizično pripravljeni, medtem ko so gostje začeli tožiti nad krči. Dobra pripravljenost pa je bila nagrajena ob koncu tekme.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…