Lokalni obračuni med Rudarjem in Celjem so vedno polni drame. Tokratnega so na Stadionu ob jezeru dobili rumeni, ki so tri točke vknjižili po rezultatskem preobratu v drugem polčasu, ki je ponudil precej boljšo predstavo kot prva polovica savinjsko-šaleškega derbija.


“Tekma je bila zanimiva za gledalce. V prvem in drugem polčasu smo videli precej priložnosti. Mislim, da smo bili v prvem polčasu boljši nasprotnik. Imeli smo nekaj obetavnih situacij, ki pa jih nismo kronali z zadetkom, kar pa nam je uspelo v nadaljevanju. Vedeli smo, kaj želimo v igri in to smo tudi uresničili. Igra je bila boljša kot v preteklih domačih tekmah. Individualni napaki sta nas stali točk,” je po tekmi dejal domači trener Vanja Radinović, ki je bil zadovoljen s prestavo svojega moštva, a to vseeno ni bilo dovolj za nove točke na svoji zelenici.

Strelec prvega celjskega gola Damir Hadžić je po tekmi povedal: “Tekma je bila težka ter grda za oko, vendar smo že v samem začetku vedeli, kaj nas čaka v Velenju in da tekma ne bo lahka. Velenjčani so bili motivirani, ker so zadnjo tekmo izgubili. Danes tako ni zmagal lep nogomet, temveč karakter ekipe, tako da smo zadovoljni ter gremo proti svojemu cilju, je pred klubsko kamero dejal Primorec v obrambi Celja in dodal: “Imeli smo lepše priložnosti, vendar smo prejeli nepotreben zadetek. Nato sem v ključnem zadetku dosegel gol, zatem je padel še drugi. Ni pomembno, kdo zadene, štejejo tri točke.

“To je derbi in derbiji se vedno tako odločajo. Tekma traja 90 minut, bili smo boljši nasprotnik ter tekmo zasluženo preobrnili v svojo korist, je svojega soigralca dopolnil Matej Podlogar, strelec drugega gola. Tako se je še enkrat potrdilo, da domači teren knapom ne ustreza. Da bi bil poraz še bolj boleč, je pa za lokalnega tekmeca in nasprotnika, s skalpom katerega bi se lahko morda knapi vnovič vključili v lov na četrto mesto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…