Žreb v Nyonu je že namenil tekmece slovenskim predstavnikom na zadnji stopnički pred evropskimi skupinskimi preizkušnjami. Ples kroglic je državnim prvakom namenil Hapoel Be’er Sheva FC, dve leti zaporednega prvaka Izraela ter kluba s svežimi izkušnjami v evropskih tekmovanjih.


Na Štajerskem bomo zagotovo spremljali evropski skupinski del, vprašanje je zgolj katerega, ali elitnega, torej Ligo prvakov ali pa se bodo morali vijoličasti zadovoljiti z ligo Evropa. Mariborčani se bodo odpravili na dolgo gostovanje v Izrael, kjer bodo merili moči proti udeležencu izločilnih bojev v UEFA Europa League.

¨Morda sem si med petimi možnimi nasprotniki najbolj želel Slavijo iz Prage. Dobili smo Izraelce in gremo odločno tudi v ta obračun. Vemo, da so na domačem igrišču izjemno agresivni. Našli bomo način, kako se odlično pripraviti in jih skušati premagati. Tekmec je dober, vendar imamo tudi mi veliko kvalitet, ki nas lahko odpeljejo naprej. V Ligo prvakov! Izbrali bomo ustrezno strategijo, najprej za gostovanje in potem za dvoboj na našem stadionu,˝ je svoje besede strnil strateg Mariborčanov, ki se vidijo v Ligi prvakov, veseli pa so še kako evropskih milijonov, ki so in še bodo pricurljali na njihov račun.

Zelo nevaren in prodoren po mariborski desni strani je bil Palčič, njegovih dobrih predstav ni spregledal niti selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec. Novinec v reprezentanci je žreb pokomentiral takole : “Imamo dobre možnosti še za eno veliko evropsko zgodbo. Da naredimo še ta korak, ki si ga vsi skupaj tako želimo. Seveda se bo treba temeljito pripraviti in dovolj je še časa za spoznavanje s tekmeci. Po prvih zbranih informacijah je Hapoel Be’er Sheva zelo dobra ekipa, z nekaterimi odličnimi posamezniki. V Izraelu je vedno lepo ozračje na stadionu, tako da nas v vseh pogledih čaka zahtevna preizkušnja. Toda verjamemo v naše zmožnosti, imamo veliko priložnost in želimo jo izkoristiti.˝

Maribor zagotovo ne čaka lahka naloga, kajti v zadnjem krogu ne moreš pričakovati lahkega tekmeca, mogoče bo celo ključnega pomena povratna tekma v Mariboru, kjer bo zagotovo Ljudski vrt pokal po šivih. Ali lahko Darko Milanič znova spiše zelo uspešno pravljico v Evropi?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…