Slovenski državni prvak Maribor je v svoje vrste zvabil nadarjenega, 193 cm visokega, vratarja Aljaža Cotmana, ki je v zadnjih treh sezonah branil v rezervni ekipi angleškega Wolverhamptona. Zvestobo je obljubil do leta 2017.


Obetavni 19-letni vratar slovenske reprezentance do 21 let je prve nogometne korake opravil pri kranjskem Triglavu. Ko so ga na tekmah mlajših slovenskih reprezentanc opazili predstavniki Wolverhamptona, se je pri šestnajstih letih preselil na Otok, kjer je zadnje tri leta branil za rezervno moštvo angleškega Wolverhamptona. Ker pa poleti ni bil sklenjen dogovor o podaljšanju pogodbe,  se je odločil za povratek v domovine in sprejel ponudbo državnega prvaka.

»Prvi vtisi so odlični, zadeve pa povsem primerljive z Anglijo. Vse je na visoki ravni, veseli me, da sem se lahko pridružil klubu, pri katerem so zadeve tako dobro urejene. Klubu, ki redno tekmuje v evropskih pokalih, prevladuje na slovenskem prizorišču. Ko pokliče najboljši klub v Sloveniji, ni pomislekov. Takoj sem vedel, da je prihod v Maribor najboljša odločitev, zame stopnička višje v karieri.  Od zadnje tekme, ki sem jo branil, je minilo pet mesecev, tako da potrebujem nekaj časa za stopnjevanje forme, a verjamem, da jo bom hitro dosegel. Z velikim motivom začenjam novo zgodbo v Mariboru,” je o svojih ciljih po podpisu pogodbe za spletno stran NK Maribor povedal mladi Kranjčan.

Mariborčani v Aljažu Cotmanu vidijo dolgoročno naložbo za prihodnost, zato naj bi v vratih kmalu nasledil Jasmina Handanovića.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …