Ljubljančani so v minuli sezoni razočarali, tako sebe, navijače, kot tudi vso splošno nogometno javnost. Olimpija je prejšnjo sezono končala najnižje odkar se je leta 2009 prebila med prvoligaše, v uvodnih dveh sezonah so bili Ljubljančani četrti, nato so dvakrat zaostali zgolj za Mariborčani. V novi sezoni želijo izboljšati dosežek.


“Igralci vedo, da le trdo delo prinaša napredek. Cilji NK Olimpije so vedno najvišji. V novi sezoni želimo gojiti všečno igro, ki bo privabila večjo množico ljudi na stožiške tribune. Odgovornost je velika, a obenem razumljiva, saj je Olimpija priznana športna blagovna znamka. Chelsea? Tekma z velikanom evropskega in svetovnega nogometa je za vse nas velika nagrada in priložnost, da preverimo, kje se nahajamo v tem trenutku v vseh segmentih nogometne igre. Ampak gremo stopničko po stopničko. Krka je v naših mislih prisotna 24 ur dnevno,” je na včerajšnji tiskovni konferenci povedal Darko Karapetrović, ki je mesto trenerja zeleno-belih prevzel šest krogov pred koncem minule sezone, po odhodu Milorada Kosanovića. Potem ko se je nekaj časa zdelo, da bodo Ljubljančani v novo sezono krenili z zelo neizkušeno zasedbo, se je slika v zadnjih dneh le malce popravila. Moštvo so namreč okrepili Darijan Matić, Josip Golubar in Miran Burgič, vrata zmajev pa bodo tudi v novi sezoni branil Aleksander Šeliga, ki je na tiskovni konferenci spregovoril kot kapetan Olimpije: “Veseli nas, da so priprave uspele. Naša naloga je, da se ukvarjamo zgolj z dogajanjem na igrišču. Zaenkrat vse poteka po načrtih in komaj čakamo, da se sezona začne.”

Kot je znano, Olimpijo 27. julija čaka spopad z londonskim Chelseajem, v Stožice s trenerjem Josejem Mourinhjem prihajajo tudi nekateri asi modrih, kot so John Terry, Diego Costa, Peter Cech, Borislav Ivanović, Nemanja Matić, Cesc Fabregas, Fernando Torres, Gary Cahill, Cesar Azpilicueta in drugi. Za obračun z Londončani so do včerajšnjega jutra prodali pet tisoč kart.

Posnetek celotne tiskovne konference

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…