Celjsko moštvo je z novo “blitzkrieg” predstavo po Krki in Kopru na kolena spravilo še mariborsko zasedbo, ki je pred sredinimi dvobojom playoffa Lige prvakov na celjski zelenici doživela hladno streznitev. Dobrih dva tisoč gledalcev je predvsem v prvem polčasu lahko uživalo v izredni nogometni predstavi, saj priložnosti ni manjkalo. Celjani so povedli že v drugi minuti tekme, ko se je prvoligaškega prvenca veselil Tilen Klemenčič, prednost grofov pa je v 25. minuti povišal Sunny, ki je zadel že na Bonifiki. V drugem polčasu je bila igra precej slabša, namesto, da bi se Mariborčani približali, pa so Celjanom dovolili, da so v 53. minuti preko Gregorja Bajdeta zabili še tretjič in tako potrdil zmago Celjanov. Vijolice v drugem polčasu niso uspele resneje ogroziti domačih vrat, kljub temu pa so v 84. minuti prišli do častnega zadetka, potem ko je lastno mrežo zatresel Blaž Vrhovec.


Celjani so povedli že v 2. minuti, ko so vijoličasti žogo po kotu izbili izpred svojih vrat, ob desnem robu kazenskega prostora pa je do strela prišel Klemenčič, ki je v visokem loku sprožil v daljši kot mariborskih vrat. Žoga je nenadoma izgubila na hitrosti ter končala za hrbtom presenečenega Handanovića. V 7. minuti so grofje krenili v nov protinapad, a je prisebni Mertelj pred Verbičem žogo poslal v kot. Minuto zatem so prvič zapretili tudi gostje, Fajić je prevaral domačo obrambo in prišel do strela ob levi vratnici, a je bil Kotnik odlično postavljen. Tri minute kasneje nova priložnost Fajića. Bohar je silovito krenil po levi strani, Žitko je po predložku na bližnji vratnici zgrešil žogo, poizkus Fajića, ki z bližine ni najbolje zadel žoge pa je Kotnik odbil. V 17. minuti še poizkus aktivnega Boharja, ki je streljal z roba kazenskega prostora, a meril v naročje Kotnika. V 20. in 21. minuti dva poizkusa Bajdeta, ki je obakrat meril z roba kazenskega prostora, še posebej nevaren je bil prvi poizkus, ko je imel Handanović kar nekaj dela. V prvem polčasu priložnosti ni manjkalo, v 24. minuti znova dve odlični priložnosti Maribora. Najprej je po prodoru z 18 metrov silovito sprožil Ibraimi, a je Kotnik z lepo obrambo žogo spravil preko gola, po kotu pa je ob bližnji vratnici do strela prišel še Tavares, a je Kotnik, tudi s pomočjo desne vratnice mrežo ohranil nedotaknjeno. Nato pa nov hladen tuš za Maribor, Bajde je po globinski podaji žogo spustil do Sunnyja, ki je močno udaril po žogi, a se je z lepo obrambo izkazal Handanović, do odbite žoge pa se je prvi prebil prav nigerijski napadalec in žogo potisnil v mrežo. Vijoličasti so odgovorili že minuto kasneje. Z desne strani kazenskega prostora je sprožil Tavares, a je Kotnik znova odbil v kot, nekaj sekund kasneje pa je Mertelj z 20 metrov meril preko vrat. Lepo število gledalcev je lahko spremljalo izredno zanimivo srečanje, v 30. minuti je Verbič na desni strani kazenskega prostora lepo zaposlil Bajdeta, a se Handanović tokrat ni pustil premagati. Še v isti minuti pa so Mariborčani ostali brez Filipovića, ki je na sredini igrišča podrl Vrhovca in prejel še drugi rumeni karton. V 37. minuti je Mejač poslal odličen predložek pred celjska vrata, ob drugi vratnici je do strela z glavo prišel Ibraimi, a Kotnik tudi tokrat žogi ni pustil za svoj hrbet. Gostje so skušali od odhoda na odmor vsaj znižati zaostanek, tri minute pred koncem polčasa je z 18 metrov streljal še Tavares, a meril preko gola. Zadnja priložnost prvega polčasa pa je pripadla Celjanom, ki so v sodniškem dodatku izigrali mariborske branilce, po podaji Ahmedija pa je mimo leve vratnice sprožil razpoloženi Bajde.

V drugem polčasu so prvi zapretili vijoličasti, ki so še pred začetkom drugega dela igre opravili vse tri menjave, po Vršiču, ki je v igro vstopil že v prvem polčasu, je Šimundža v igro poslal še Vilerja in Mendyja, ki je v 47. minuti, po predložku Vršiča, meril z glavo, domači vratar Kotnik pa je bil znova na pravem mestu. A od zmanjšanja zaostanka ni bilo nič, saj so Celjani v 53. minuti po ekspresnem protinapadu še povečali vodstvo. Verbič je z dolgo globinsko podajo zaposlil Bajdeta, ta pa je s strelom v desni kot gostujočih vrat poskrbel za novo veselje na tribunah celjskega stadiona. Sedem minut kasneje je Vrhovec meril preko mariborskih vrat, na drugi strani pa je v 63. minuti Kotnik, po dvoboju z Rajčevićem, strel slednjega odbil v kot. V 67. minuti lepa poteza Ahmedija, ki je žogo Mertlju potisnil med nogama, nato pa z 18 metrov natančno sprožil v levi kot mariborskega gola, Handanović je z nekaj težavami strel uspel zaustaviti. V 69. minuti nova priložnost Celjanov, Djermanović, novinec v celjskem dresu, je poslal žogo z leve strani igrišča, ob bližnji vratnici pa je do strela prišel Sunny, a za las zgrešil okvir vrat. V 75. minuti nova izredna priložnost Celjanov, po levi strani je krenil Verbič, poslal žogo na drugo vratnico, kjer pa je zanesljivi zadetek Sunnyja preprečil Vuklišević, ki je žogo pred Nigerijcem izbil v kot, po katerem je z glavo nevarno sprožil še Verbič, vendar je bil zmagovalec tokratnega dvoboja Handanović. Vijoličasti so do častnega zadetka prišli v 84. minuti, ko je po kotu Vršiča lastno mrežo zatresel domači kapetan Vrhovec. Zadnja priložnost na tekmi je pripadla Verbiču, ki je v sodniškem podaljšku s 14 metrov nastreljal enega od mariborskih igralcev. Srečanje se je končalo s tretjo zaporedno zmago Celjanov, ki so obenem prekinili tudi mariborsko neporaženost, saj vijoličasti v letošnji sezoni na sedmih tekmah niso doživeli poraza.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…