Nedeljsko nogometno popoldne Prve lige Telekom Slovenije bosta odprla kranjski Triglav in Celjani. Kranjčani bodo Štajerce pričakali po treh zaporednih porazih, medtem ko Celjani na zadnjih štirih tekmah ne poznajo poraza, ob dveh zmagah so vpisali dva remija.


Kranjčani so odlično krenili v sezono, nato pa nekoliko popustili, zaradi česar trenutno zasedajo sedmo mesto prvenstvene lestvice. V uvodnem krogu so uspeli ugnati aktualne državne prvake, vmes so premagali tudi knape, a so na ostalih štirih srečanjih klonili. “Celje se dviguje v formi in je zagotovo dobra ekipa, kar je dokazala z zadnjimi rezultati. Ampak mi gremo vselej na pozitiven rezultat in tako se pripravljamo tudi tokrat. Želimo popraviti vtis z zadnje domače tekme proti Muri, kjer nismo zadovoljili s predstavo in pristopom. Igramo tudi za navijače, ki nas doma in v gosteh podpirajo v zelo lepem številu. Pričakujem, da bo vsak posameznik, v ekipi in v strokovnem štabu, dal svoj maksimum,” je lov na tretjo zmago v sezoni napovedal trener Gorenjcev, Dejan Dončić.

Celjani so se pod vodstvom Dušana Kosiča znova prebudili, najprej so remizirali z Aluminijem in Bravom, nato pa ugnali Domžalčane in nazadnje tudi Maribor. Trenutno Celje zaseda četrto mesto z osvjenimi devetimi točkami in za vodilnim Aluminijem zaostajajo pet točk. Kosič bo lahko računal na vse varovance in se pognal v pohod na tretjo zmago v sezoni, hkrati tudi tretjo zaporedno. Celjani so na zadnjih treh medsebojnih srečanjih  z bordo rdečimi bili uspešnejših, v lanski sezoni so na treh tekmah ob devetih doseženih zadetkih, prejeli le enega.

Lahko Celjani nadaljujejo pozitiven niz tudi v Kranju ali se bodo Kranjčani le uspeli pobrati po seriji porazov?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…