Nogometaši Celja so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 4:0 (1:0).


* Arena Z’dežele, sodniki: Vinčić, Klančnik in Kovačič.
* Strelci: 1:0 Lotrič (32.), 2:0 Vizinger (48.), 3:0 Vizinger (57.), 4:0 Vizinger (70.).
* Celje: Jurhar, Zaletel, Travner, Brecl, Vidmajer, Cvek, Pišek (od 72. Benedičič), D. Štraus, Lotrič (od 78. Novak), Požeg Vancaš, Vizinger (od 71. Ibišević).
* Triglav: Arko, Rogelj, Karamatić, Arh-Česen, Mlakar, Mertelj, E. Kryeziu (od 74. Udovič), Svraka (od 46. Kopač), Tijanić, Majcen, Crnov (od 32. Žurga).
* Rumena kartona: Rogelj, Arh-Česen.
* Rdeči karton: /.

Čeprav je bil za Kranjčani niz treh zmag in čeprav so na prvi tekmi v sezoni v Celju zmagali s 3:1, pa so danes morali priznati premoč izbrancem Dušana Kosića, tudi nekdanjega trenerja Triglava. Celjani so bili boljši tekmec, zmago pa so potrdili v uvodu drugega polčasa, ko je dvakrat “usekala” naveza Rudi Požeg Vancaš in Dario Vizinger. Celjani so se z osmo zmago vsaj začasno povzpeli na četrto mesto, Triglav, ki je igral brez kaznovanega Žana Kumra, pa po 12. porazu zaseda sedmo mesto.

Celjani so bili v prvem polčasu konkretnejši, precej večkrat streljali, a le redki so bili poskusi, ki bi jih označili za nevarne. Eden teh je bil prosti strel Janeza Piška v 21. minuti, ko je žogo odbil Jalen Arko, drugi pa Mitje Lotriča v 32. minuti, ko je Celje tudi povedlo.

Takrat je Dario Vizinger z desne strani iz bližine žogo podal nazaj na šest, sedem metrov od vrat, od koder je Lotrič dosegel svoj šesti gol sezone. Triglav je bil blizu gola v 15. minuti, ko je Tin Karamatić s strelom z glavo zatresel vratnico.

Celjani so dobro odprli tudi drugi polčas. V 48. minuti je Rudi Požeg Vancaš z leve strani podal pred vrata, kjer je bil Dario Vizinger in zadel za 2:0 ter dosegel svoj tretji zadetek sezone. le malce zatem si je Arko privoščil napako pri izbijanju, ko je slabo zadel žogo, do nje je prišel Lotrič, a jo neoviran poslal mimo gola.

V 57. minuti pa so gledalci videli skoraj identično akcijo Celjanov kot v 48. minuti. Znova se je v vlogi podajalca na levi strani znašel Požeg Vancaš (četrta asistenca sezone) in znova je bil pred golom na pravem mestu Vizinger, ki je zadel že za 3:0.

Dvajsetletni hrvaški napadalec, ki je pred Celjem igral za Varaždin, Rijeko in Hrvatski Dragovoljac, je v 70. minuti dosegel še tretji zadetek na tekmi, zadel je iz bližine po Piškovi podaji. V 81. minuti so po dolgem času malce nevarneje zagrozili Gorenjci, Karamatić pa je bil znova premalo natančen z glavo. V 90. minuti je na drugi strani streljal Požeg Vancaš, a je bil Arko na mestu.

Celjani bodo v 24. krogu 30. marca gostovali v Mariboru, Triglav pa bo dan pozneje gostoval v Krškem.

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…