V Velenju smo spremljali dobro srečanje, predvsem Velenjčani bi lahko ob boljšem zaključku tudi zmagali, saj so prikazali več kot Celjani, še posebej v drugem polčasu, ko smo spremljali obleganje vrat Celjanov. To je bil 59. obračun sosedov, v letošnji sezoni pa sta se ekipi srečali že trikrat. Na dveh tekmah je bil rezultat izenačen 1:1, enkrat in edinkrat v Velenju pa so zmagali gostitelji z 1:0. Celjani so nastopili zelo oslabljeni, saj je manjkalo kar deset nogometašev, Blaž Vrhovec pa je imel prepoved nastopanja. Pri gostiteljih so Velenjčani pogrešali Davida Kašnika, ki je prav tako kot Vrhovec pri Celjanih imel prepoved nastopa. Tokrat je za Velenjčane po poškodbi znova nastopil Elvis Bratanović. 


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 30. krog. Glavni sodnik: Roman Glažar.
Velenje: Stadion ob jezeru, 350 gledalcev.

RUDAR 0:1 CELJE
Strelci: Bajde (5)

Rudar: Pašagić, Bubalović, Jeseničnik (38 Podlogar), Stakić, Firer, Črnčič, Rotman (75 Bratanović), Jahić (82 Stjepanović), Klinar, Radujko, Eterović. Trener: Jernej Javornik.
Celje: Kotnik, Krajcer, Verbič, Bajde (90 Ristovski), Bajić (67 Žurej), Gobec, Plesec (55 Srdić), Medved, Gaber, Tomažič-Šeruga, Zajc. Trener: Miloš Rus.

 

Začetek prvega polčasa nam je prinesel dominacijo Celjanov, ki so dobro pritiskali na vrata Pašagića, tako je že v drugi minuti tekme po lepi podaji Plesca poizkusil Benjamin Verbič, vendar je žoga zletela mimo vrat. Nato pa že druga priložnost na tekmi in zadetek Celjanov. Verbič je podal lepo globinsko podajo do Bajdeta, slednji je lepo preigral Pašagića in zadel za vodstvo Celjanov z 0:1. Nato so se Velenjčani vendarle prebudili in vzpostavili ravnotežje. V 8. minuti je poizkusil Jeseničnik, vendar daleč mimo gola. Le sedem minut kasneje je na desni strani v kazenskem prostoru Klinar lepo preigral in imel lepo priložnost za strel vendar je nesebično podal v sredino, na žalost Velenjčanov pa je priložnost splavala po vodi. Minuto kasneje se je žoga odbijala v kazenskem prostoru Velenjčanov, do žoge je prišel Benjamin Verbič, ki je poizkusil iz obrata, vendar je iz težkega položaja žogo poslal mimo vrat Pašagića. Nato je sledila 25. minuta tekme, lepa kombinacija Velenjčanov, ki so lepo zaposlili Leona Črnčiča, ki pa je žogo poslal visoko mimo vrat Kotnika. Le nekaj minut kasneje ponovno lepa priložnost za Črnčiča, da bi izenačil, vendar je po odbiti žogi Kotnika meril preslabo. V 31. minuti tekme pa zanimiv prizor v Velenju ter nekajminutna prekinitev tekme. Nenadno se je vklopil sistem za zalivanje travnate površine, ki je dodobra nasmejal gledalce in igralce. Po prekinitvi je do strela iz roba kazenskega prostora prišel Bajić, vendar je Pašagić strel lepo obranil. V 37. minuti je domači branilec Bubalović storil prekršek nad Bajićem na robu kazenskega prostora, iz prostega strela je poizkusil Zajc, ki je meril desni zgornji kot Pašagićevih vrat, a za las zgrešil. V samem finišu prvega polčasa pa so Velenjčani konkretneje ogrozili. Rajko Rotman je lepo podal žogo, Podlogar je streljal z glavo iz težkega položaja a je žoga zletela mimo vrat Pašagića. V prvem polčasu smo torej lahko spremljali dinamično igro obeh moštev, začetni pritisk Celjanov, kasneje dve lepi priložnosti Črnčiča za izenačenje, a neuspešno.

V drugi polčas so bolje krenili Velenjčani, ki so imeli več od igre in tako v 56. minuti imeli enkratno priložnost za izenačenje. Po napaki Medveda, ki ni pustil žoge z igrišča, je do lepega strela prišel Klinar, ki se je v drugem polčasu pomaknil na mesto Jeseničnika (v 37. minuti je Jeseničnika zamenjal Podlogar), vendar je strel zletel mimo vrat Kotnika. V 62. minuti po lepem protinapadu Celjanov, Srdić lepo preigral in prišel do strela, a je žoga zletela mimo leve vratnice. Nato se je začela popolna prevlada Velenjskih nogometašev. Pozkusi Rotmana iz daljine in Firerja z glavo sta bila prešibka in nenatančna. Nato pa si je v 68. minuti Firer priboril žogo na robu kazenskega prostora, močno udaril, vendar zgrešil celjska vrata. Celjani so tokrat drugič zapretili, a tokrat je le malo manjkalo, da bi na semaforju kazalo 0:2. Zelo lepa podaja Verbiča, Bajde se je odlično znašel v kazenskem prostoru in lepo streljal z glavo, Pašagić pa je odlično obranil strel in tako Velenjčane ohranil v igri. V 74. minuti uigrana akcija Velenjčanov, po podaji iz kota je prišel Klinar do strela, meril močno, vendar nenatančno. Par minut kasneje je po odlični podaji iz kota prišel do strela z glavo Bubalović, ki je močno meril z glavo, a je Kotnik strel z vrhunsko obrambo odbil v kot. Iz naslednjega kota je žoga zopet prišla do Črnčiča, ki je še enkrat več slabo meril in zgrešil vrata Kotnika. Nato je v 79. minuti Bratanović močno streljal a je Kotnik žogo ujel. V 82. minuti velja omeniti udarec s komolcem Bratanovića, vendar glavni sodnik ni piskal ničesar. V isti minuti je Denis Klinar še enkrat več močno streljal a še enkrat več nenatančno. Nato so sledili še pozkusi Klinarja, ki se je danes razigral na položaju Jeseničnika, a so njegovi streli bili nenatančni. Nato pa 89. minuta, lepa dolga podaja Stakića, napaka Medveda, ki je žogo prepustil Črnčiču, ta je prišel v kazenski prostor, tudi tokrat pa je meril preslabo. To je bila še ena odlična priložnost za izenačenje Velenjčanov, vendar je več kot očitno športna sreča danes obrnila hrbet tako Črnčiču kot tudi Klinarju. Velenjčani so v drugem polčasu prevzeli pobudo na igrišču, prikazali več, imeli lepe priložnosti za izenačenje, a so bili preveč neučinkoviti. Celjani so v drugem polčasu le dvakrat resneje ogrozili vrata Pašagića, ki je imel pri drugem strelu Bajdeta precej dela, a je svojo mrežo v drugem polčasu ohranil nedotaknjeno. Danes velja omeniti zelo razigranega Klinarja, ki se je po menjavi Jeseničnika s Podlogarjem preselil v obrambo. Imel je obilo priložnosti, poizkušal s streli od daleč, ki pa so bili na žalost Velenjčanov več ali manj nenatančni. Celjani se prvič v tej sezoni veselijo zmage v sosedskem obračunu z Velenjčani. Glavni sodnik Roman Glažar je tekmo pripeljal mirno do konca, brez večjih napak, edina sporna situacija ostaja v 82. minuti, ko je Bratanović s komolcem udaril Davida Tomažič-Šerugo.      

Foto: Sherpa

{quickgallery}RudarCelje_27-4-2013{/quickgallery}

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…