[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=85]

Celjani nadaljujejo z izjemno slabimi predstavami v tej sezoni in tudi po petih krogih ostajajo brez zmage. Tokrat so gostili ljubljansko Olimpijo in izgubili še drugo izmed treh srečanj na svojem stadionu. Ljubljančani so bili boljši in zmagali z rezultatom 3:2, čeprav so po uri igre vodili že s tremi goli razlike. Povedli so po sporno dosojeni enajsmetrovki, ki bo zagotovo obravnavana tudi v SNP sodniški analizi. Olimpija je po zmagi nad Krko osvojila vse tri točke še drugič zapored in mini serija Ljubljančanov bi se lahko nadaljevala že v naslednjem krogu, ko bodo zeleno-beli doma gostili zadnjeuvrščeni Triglav. Po drugi strani bi se pa znala nadaljevati kalvarija Celja, saj bodo grofje v naslednjem krogu gostovali pri prvakih v Ljudskem vrtu.


Začetne minute srečanja so minile ob igri med kazenskima prostoroma ter brez pravih priložnosti. Igralci obeh ekip so poizkušali predvsem s streli od daleč, ki pa so bili premalo natančni. Pri Olimpiji je najbolj aktiven bil Omladič pri Celjanih pa Verbič, ki se je po osmih minutah srečanja znašel v dobrem položaju za zadetek, vendar je njegov strel z glavo zletel preko vrat. Domačini, ki so lovili svojo prvo zmago v sezoni, so nato začeli prevzemati terensko pobudo, ki pa jo je v 24. minuti presekala sporna sodniška odločitev Darka Čeferina. Šporar je prodiral v kazenskem prostoru domačih in po dvoboju s Koroščem zelo hitro padel, kar pa je bilo dovolj za glavnega sodnika, ki je brez obotavljanja pokazal na belo točko, ki jo je realiziral Omladič. Enajstmetrovko so v 38. minuti po padcu Bajdeta v kazenskem prostoru Olimpije zahtevali tudi Celjani, vendar Čeferin ni delil njihovega mnenja, čeprav se zdi, da je zanjo bilo več osnove kot ob padcu Šporarja 14 minut prej. Do konca polčasa so domačini lovili izenačenje, vendar si niso priigrali resnejših priložnosti in Šeliga je tako odšel na odmor brez, da bi moral resneje posredovati v prvih 45 minutah.

Začetek drugega polčasa je minil v znamenju gostov, katere je na gostovanju spremljalo tudi nekaj deset navijačev, ki so se veselili povišanja vodstva že po treh minutah nadaljevanja. Zadetek je bil plod individualne kvalitete Šporarja, ki se je spustil v preigravanje s celjskim branilcem, žogo potegnil na desno in z lepim strelom na drugo vratnico presenetil nemočnega Kotnika. Manj kot deset minut kasneje pa še tretji zadetek Ljubljančanov, po izjemno izvedenem prostem strelu Zajka Zebe. Tudi tokrat je Kotnik bil povsem brez moči. Se je pa Kotnik izkazal nekaj minut kasneje, ko je ubranil lepo priložnost Šporarja, ki se je znašel sam pred celjskim čuvajem mreže. Visoko vodstvo je igralce Olimpije uspavalo in do priložnosti so začeli prihajati tudi Celjani, ki so končno začeli streljati tudi v okvir vrat. Vedno aktiven Benjamin Verbič je za svoje moštvo v 73. minuti priigral enajstmetrovko potem, ko je prodiral po levi in se že znašel sam pred Šeligo, vendar ga je s hrbta zrušil Mitrović. Najstrožjo kazen je izvajal Jugović, ki mu je Šeliga strel skoraj ubranil, vendar se je žoga s težavo vendarle skotalila preko golove črte. Še bližje točki so se domačini približali v 87. minuti, ko sta kombinirala Žurej in Verbič, slednji pa je s plasiranim strelom tik ob levi vratnici premagal Šeligo in vlil nekaj upanja svojemu moštvu. Ljubljančani zadnjih deset minut praktično niso več igrali in v tem času so se večkrat posluževali tudi taktike zavlačevanja, čigar posledica je bilo kar pet minut sodnikovega dodatka. Tik pred nastopom dodatka bi Zajko Zeba moral dobiti direkten rdeči karton zaradi izjemno grobega prekrška nad Korošcem, vendar se ga je Čeferin usmilil in je bivšega bosanskega reprezentanta opomnil le z rumenim. Do konca dodatka, polovico katerega je minilo ob zavlačevanju, si Celjani niso priigrali resnejših priložnosti in ob koncu so se Ljubljančani veselili nove zmage ter si priborili vstop v zgornjo polovico lestvice. Celjani ostajajo prikovani na dnu, le s točko prednosti pred zanjeuvrščenim Triglavom.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…