23. krog 1. slovenske nogometne lige
Celje: Arena Petrol. Gledalcev: 420. Sodnik: Dragoslav Perić
CELJE 4:0 MURA 05
Verbič (18., 42.), Žurej (79.), Gobec (91.)


Postavi obeh moštev:
Celje: Kotnik M., Korošec M., Centrih M., Krajcer M., Gobec S., Vrhovec B., Zajc M., Srdić A., Bajde G., Verbič B., Žurej A.; Klop: Mujčinović A., Žitko M., Medved K., Vidmajer T., Plesec N., Cebara S., Bilali L.; Trener: Miloš Rus
Mura: Drakovič F., Majer A., Cipot F., Mörec M. Travner J., Rep R., Maruško M., Bohar D., Vaš A., Ploj A., Vinko V.; Klop: Luk A., Barbič D., Kurbus D., Atanasov D., Šipoš T., Sačer M.; Trener: Ante Šimundža

 

1. minuta: Z sredine igrišča so pričeli Muraši.
5. minuta: Iz približno petih metrov, nekoliko z desne strani je poizkusil Bajde. Streljal je močno, Draković pa je bil na pravem mestu.
11. minuta: Razen priložnosti Bajdeta igra poteka večinoma med obema kazenskima prostoroma, nekoliko več so pri žogi domači.
14. minuta: Kot za Celjane, ki ga je izvedel Zajc. Streljal je slabo, tako, da je Majer žogo brez težav odbil nazaj v polje.
18. minuta: GOOOOOOL. Zadel je Benjamin Verbič po lepem preigravanju prekmurske obrambe.
28. minuta: Prosti strel za črno-bele. S tridesetih metrov je poizkušal Arpad Vaš, Celjani so žogo odbili do Repa, ki pa je nastreljal enega od domačih od katerega se je žoga odbila v kot.
37. minuta: Nekoliko nevarnejša akcija murašev. Iz leve strani dolga podaja Travnerja v kazenski prostor, kjer pred Plojem žogo s težavo izbije Krajcer.
Takoj nato proti napad Bajdeta, ki pa ga je Cipot uspel pravočasno zaustaviti.
42. minuta: GOOOOOL. 2:0 za Celje, strelec ponovno Verbič. Na polovici igrišča je spodrsnilo soboškemu kapetanu Cipotu, ki je izgubil žogo. Priigral si jo je Žurej, prišel sam pred Drakovića in nesebično podal Verbiču, kateri je iz bližine zadel prazna vrata.
45. minuta: Minuta sodniškega dodatka v prvem polčasu.
45.+ minuta: Iz približno 30 metrov je prosti strel izvedel Rajko Rep, njegov neposredni strel na gol pa je domači vratar Kotnik brez težav ubranil. Sodnik Perić je zatem odpiskal konec prvega polčasa.

 

46. minuta: Pred začetkom drugega polčasa sta oba stratega opravila po eno menjavo. Na celjski strani je Srđića zamenjal Cebara, na strani Mure pa je namesto Fabijana Cipota v igro vstopil Dejan Kurbus.
48. minuta: Prvi kot v drugem polčasu za Celjane. Dlabo izveden strel pa so Muraši brez težav izbili.
51. minuta: Nova napaka črno-belih. Na srečo Prekmurcev pa je bil Žurej tokrat nekoliko nespreten, tako da je žoga končala v avtu.
54. minuta: Z desne strani, z roba kazenskega prostora je Zajc podal do Verbiča, pred katerim je žogo izbil Kurbus.
56. minuta: Rumeni kartona za Blaža Vrhovca.
61. minuta: Z roba kazenskega prostora je poizkusil Žurej, ki je nastreljal enega od soigralcev.
62. minuta: Rumeni karton tudi na strani Mure, prejel ga je Mitja Mörec. Za tem druga menjava pri črno-belih. Iz igre je odšel Arpad Vaš, namesto njega pa je vstopil Mario Sačer.
70. minuta: Do priložnosti je po preigravanju Ploja prišel Bohar, ki je iz približno desetih metrov streljal mimo vrat vratarja Kotnika.
76. minuta: Sumljiv prekršek Cebare nad Travnerjem v kazenskem prostoru, sodnik ni dosodil enajstmetrovke.
77. minuta: Druga menjava pri Celjanih. Gregorja Bajdeta je zamenjal Nejc Plesec.
79. minuta: GOOOOOOOL. Cebara je na približno tridesetih metrih preigral Travnerja, podal v prazen prostor, kjer je vtekel Žurej in z glavo zadel za 3:0.
83. minuta: Rajko Rep je izvedel kot za Muro, vendar pa so Celjani žogo izbili v polje.
85. minuta: Igro zapušča strelec dveh zadetkov Benjamin Verbič, namesto njega je priložnost za igro dobil Klemen Medved.
86. minuta: Po prekršku nad Repom je rumeni karton prejel Miha Zajc.
89. minuta: Od daleč je z močnim strelom poizkusil Rajko Rep, Kotnik je žogo odbil do Vinka, katerega strel so domačini odbili v kot.
90. minuta: Dve minuti sodniškega dodatka.
90.+ minuta: GOOOOOOOOOOL. Prenos igre z desne na levo stran, do Sebastjana Gobca na katerega so gostje pozabili in je tako z volejem zabil za končnih 4:0.

 
{quickgallery}13/Celje – Mura 23. krog{/quickgallery}

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od 
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…