[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=583]

23. krog Prve lige Telekom Slovenije so odprli nogometaši Celja in Olimpije ter se razšli brez zadetkov. Ljubljančani so po odmevni zmagi na večnem derbiju prišli v Celje v vlogi favorita, vendar tega niso upravičili. Celjani so bili vseskozi nekoliko boljši, vendar niso znali izkoristiti svojih priložnosti, tako da sta si obe ekipi na koncu razdelili točke.


Mlada celjska ekipa, ki spomladi še ni osvojila točke, je srečanje pred domačimi gledalci začela odločno in agresivno, a so do prvega strela na tekmi prišli gosti, ko je v sedmi minuti proti celjskemu golu sprožil Damjan Trifković, vendar je vratar Matic Kotnik brez večjih težav ujel žogo. Čez dve minuti pa je  s strelom poizkusil Miha Zajc, ki pa je bil premalo natančen. Domačini so v nadaljevanju prvega polčasa pokazali nekaj več želje po zmagi in si tudi priigrali nekaj manjših priložnosti za zadetek.  Še najbolj nevarni so bili v 30. minuti, ko je Miha Zajc lepo podal v prazen prostor do Gregorja Bajdeta, ta pa je bil pri zaključnem strelu premalo odločen in natančen. Na drugi strani je v 37. minuti z močnim strelom z razdalje zapretil Trifković, toda žoga je zletela tik ob desni vratnici. Do konca prvega polčasa pa sta si obe ekipi priigrali še nekaj priložnosti, vendar se rezultat ni spremenil, zato sta ekipi odšli na odmor pri izidu 0:0.

Tudi začetek drugega dela igre ni prinesel nobenega pretresa. Prvo priložnost si je v 57. minuti pripravil Igor Jugović, ki je zapretil s prostega strela, ljubljanski vratar Aleksander Šeliga pa je žogo odbil v kot. V 69. minuti je do priložnosti prišla tudi Olimpija, Trifković je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil branilec Delamea in žogo poslal v avt. Dve minuti kasneje so domačini krenili v protinapad, Benjamin Verbič je lepo zaposlil Blaža Vrhovca, ki je streljal ob levi vratnici. Domača ekipa, ki si je želela osvojiti prve spomladanske točke, je v zadnjih 20 minutah še naprej napadala, si pripravila kup priložnosti, ki pa jih ni izkoristila. Podobno je bilo tudi na drugi strani, tako da obe ekipi nista resneje ogrozili obeh čuvajev mreže, saj so bili napadalci na obeh straneh danes strelsko nerazpoloženi. Zato se je srečanje končalo z nepriljubljenim izidom 0:0 in delitvijo točk.

Današnja tekma gledalce ni navdušila. Več želje po zmagi in treh točk je pokazala mlada ekipa Celja, domači trener Miloš Rus je obračun začel s tremi napadalci, ki so streljali s praznimi naboji. Ljubljančani, ki so prišli v Celje v vlogi favorita, niso uspeli ponoviti igre, s katero so na večnem derbiju v Stožicah na kolena spravili državne prvake. Še največ dela je na tekmi imel glavni sodnik Slavko Vinčić, ki je v drugem polčasu pokazal kar pet rumenih kartonov.

V naslednjem krogu Celjeni odhajajo na težko gostovanje k državnemu prvaku v Maribor, ljubljanska Olimpija pa bo doma pričakala zadnjeuvrščeni Triglav.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…