Nogometno obravnava nedelja ponuja tudi dvoboj med Celjem in Olimpijo, ki sta se merila tudi v polfinalu Pokala Slovenije. Obe srečanji sta pripadli Ljubljančanom, ki so tako izpolnili enega od ciljev in se uvrstili v finale. V medsebojnih prvenstvenih dvobojih je prav tako boljša Olimpija, ki je v Stožicah dvakrat slavila, v Celju pa sta nasprotnika na tekmi brez zadetkov, remizirala.


Celjani bodo tekmo odigrali brez trenerja Dušana Kosića, ki si je med tednom na tekmi z Domžalami prislužil izključitev. Grofje se borijo za četrto mesto, ki bi jim lahko prineslo evropske kvalifikacije, zato je tudi za njih to srečanje zelo pomembno. Celjani z nasprotniki, ki se nahajajo nižje na prvenstveni lestvici, nimajo večjih težav in so tudi zelo učinkoviti. Na zadnjih tekmah z Domžalami, Mariborom in Rudarjem so vselej klonili, kot tudi na obeh pokalnih tekmah z Olimpijo. V kolikor si želijo uvrstitve na višjih mestih, bodo morali Celjani premagovati tudi nasprotnike z vrha.  

Zeleno-beli so v spomladanskem delu nepremagljivi, ob zmagah so dvakrat remizirali, z Domžalami in Mariborom. Ljubljančani so tudi proti Domžalam vodili, vendar so prejeli izenačujoči zadetek v izdihljajih tekme. Za varovance Igorja Bišćana je bil precej naporen mesec, kar je pustilo nekaj pečata tudi na igralskem kadru. Še zmeraj ima Olimpija pet točk prednosti pred prvim zasledovalcem, ki je z dvema dobrima predstava zaostanek uspel zmanjšati. S tem se ustvarja dodaten pritisk na vodilno moštvo, a njihov branilec Jason Davidson pravi: “Vsi smo mirni. Najbolj pomembno je, da počnemo to, kar smo doslej. Smo na dobri poti, kar kažejo tudi rezultati. Ko sem prišel k Olimpiji, smo za Mariborom zaostajali za tri točke, zdaj smo pet spredaj. Moramo še naprej delati trdo, ostati skromni in se držati načrta. Ta vikend imamo Celje in to je edina tekma, o kateri moramo razmišljati. Po tem bomo misli usmerili na naslednjo. Ne skrbijo nas ne Maribor ne Domžale ne razlika na lestvici. Imamo svoj načrt, ki deluje odlično. Prihaja najbolj pomemben del v sezoni. Zdaj se zmaguje prvenstvo. Ni pomembno, če si igral dobro na začetku ali na sredini prvenstva. Pomembno je zdaj. Smo samozavestni, smo v dobrem položaju, moramo samo trdo delati in ostati osredotočeni.”

Ob številni podpori v Celju, Olimpija računa na nove tri točke in ohranitev prednosti, a so domači že dokazali, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…