[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=597]

Celjani so v novem obračunu dna lestvice veselili še druge zaporedne zmage. V Celju je gostoval kranjski Triglav, ki je danes pokazal premalo, da bi lahko domov odnesel vsaj kakšno točko. Za domačine, ki so bili boljši tekmec skozi celotno srečanje, sta zadela Verbič v 19. in Zajc v 71. minuti.


Po medlem začetku na obeh straneh, so domačini kaj hitro strnili vrste in začeli prevzemati pobudo na igrišču. Tako je bil Vrhovec v vrstah Celjanov tisti, ki je poizkušal s streloma v 10. in 18. minuti. Prvič je žoga za las zletela mimo leve vratnice gostujočega vratarja Curanovića, v drugo pa preko gola. Nato je sledil že prvi zadetek. Tekla je 19. minuta, ko je predložek iz desne strani, v kranjski kazenski prostor, poslal Žagar-Knez, tam je do žoge prišel Verbič, ki je iz dobrih 10 metrov zadel in domačine povedel v vodstvo.  Že takoj v naslednji minuti nova priložnost domačinov. Tudi tokrat je v akciji sodeloval Verbič, le, da tokrat s podajo do Žureja, ki je streljal z leve strani in zadel le zunanji del mreže.  V 34. minuti so grofje znova prišli do zaključnega poizkusa. Z roba kazenskega prostora je le za las vrata zgrešil Vidmajer. Tik pred koncem prvega polčasa pa tudi lepa priložnost Kranjčanov. Redžić se je sam znašel pred domačim vratarjem Mujčinovićem, ki pa je pravočasno zapustil svoja vrata in s tem Redžiću otežil strel, ki je zletel mimo vrat.

V drugem polčasu so gostje le vzpostavili ravnotežje na igrišču, vendar jim tudi to ni prineslo resnejše priložnosti za zadetek. Tako je prva lepša priložnost drugega polčasa pripadla domačinom. Zajc je v 63. minuti z lepo podajo zaposlil Žureja, kateri je močno sprožil proti gostujočim vratom, vendar je bil Curanović na mestu in strel z roba kazenskega prostora ubranil. V 71. minuti pa povišanje vodstva. Akcijo je na levi strani gostujočega kazenskega prostora začel Verbič, ki je podal do Vidmajerja, le ta pa je lepo našel Zajca, ki je s prefinjenim zaključkom premagal gostujočega vratarja in tako povišal prednost na 2:0.  Do konca srečanje je sledilo še nekaj poizkusov, predvsem Celjanov, vendar jim vodstva ni uspelo povišati. Še najbližje zadetku je bil v 86. minuti Vrhovec, ki je odlično streljal z glavo, vendar je Curanović strel še lepše ubranil. Kranjčani so srečanje končali le z desetimi možmi na igrišču, saj je drugi rumeni karton v 82. minuti dobil Šmit in tako moral predčasno z igrišča.

Da so Celjani danes zasluženo zmagali, priča tudi statistika. Razmerje v kotih je bilo 8:2 v njihov prid, v strelih pa kar 20:6. Prvenstvo se nadaljuje že v sredo. Kranjski Triglav čaka doma izredno pomembna tekma, saj jim v goste prihaja največji tekmec v boju za obstanek, novomeška Krka. Celje pa odhaja na težko gostovanje v Novo Gorico.

Avtor: Erik Gruškovnjak
Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…