V celjskem prvoligašu so predstavili še tretjega novinca. Po Marku Jakoliću in Valonu Ahmediju se bo četi trenerja Simona Rožmana pridružil še nigerijski napadalec Sunny Ogbemudia Omoregie, ki je bil v preteklosti tudi član mladinskega pogona madridskega Reala.


Danes 25-letni nogometaš je kariero pričel v rodni državi, kjer je igral za klub Osmade Babes, a se hitro preselil na Iberski polotok, kjer je najprej igral v mladinskem moštvu Numancie, kjer so ga opazili predstavniki Reala, za katerega je nato odigral eno sezono, a se nato preselil še v Espanyol, najuspešnejšo sezono pa je imel v dresu kluba Montañeros, v dresu katerega je bil z 32 zadetki tudi prvi strelec najmočnejše španske mladinske lige. Članska kariera nekdanja člana mladinskih reprezentanc Nigerije se nato ni razvila po željah. Prve članske izkušnje je nabiral v dresu tretjeligaša Los LLannosa, nato je bil še član drugega moštva Numancie in nekaterih španskih tretjeligašev. Lansko leto je igral za malteško Gziro in dosegel sedem zadetkov, igral pa je tudi v ameriški razvojni ligi in za kanadski Thunder Bay Chill dosegel enajst zadetkov, s čimer je bil prvi strelec lige.  Minulo sezono je znova igral v španski tretji ligi, pri drugouvrščeni Meridi, kjer je bil z 20 zadetki tudi četrti strelec tekmovanja.

“Zelo sem vesel, da smo se dogovorili za prihod v nogometni klub Celje. Ko sem spoznal klubska pričakovanja, dolgoročne cilje in tudi samo organiziranost kluba, je bila odločitev lahka. Vem, kaj se od mene pričakuje, sam pa sem prepričan, da bom s trdim delom in močno voljo naredil vse, da zadovoljim okus strokovnega vodstva in seveda v prvi vrsti tudi navijačev,” je za klubsko spletno stran povedal Sunny, ki se je z vodstvom kluba dogovoril za triletno pogodbo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…