Zaradi virusa gripe v vrstah Celjanov je bila tekma 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije odigrana šele danes. Koprčani, ki so več kot uro igrali z igralcem manj, saj je bil že v 23. minuti izključen Ante Tomić, so celjsko ofenzivo dobro odbijali vse do zadnje minute obračuna, ko je zmagovalca s slovenskim prvencem odločil rezervist Ivan Lendrić.


Po začetnem otipavanju je prvi strel v okvir vrat sprožil Dejan Peševski, a je bil Kotnik na mestu. Že v naslednjem napadu Celja je v prodor krenil Benjamin Verbič, ki pa je bil na nepravilen način zaustavljen s strani Anteja Tomića. 31-letni Zagrebčan je zaradi dokaj grobega starta tudi porumenel. Do zelo pomembne 23. minute smo si zapisali še strel Bajdeta, ki pa je meril po sredini Simčičevih vrat. Sledila je morda kar usodna minuta za ekipo kanarčkov, saj je Ante Tomić prejel še drugi rumeni karton in bil primoran odkorakati v slačilnico koprske Bonifike. Tomić je na polovici igrišča napravil prekršek nad Bajdetom in bil na začudenje in proteste koprskih gledalcev posledično izključen. Kot kaže pa je ravno izključitev soigralca dodatno motivirala varovance Alena Ščulca, ki Celjanom v nadaljevanju prvega polčasa niso dopustili niti ene priložnosti več. So pa Koprčani dvakrat zapretili iz prekinitev, a je žoga v obeh primerih končala preko gola. Tako se je prvi polčas končal z začetnim izidom.

Ob začetku drugega polčasa je gostujoči strateg Simon Rožman posegel po dveh menjavah. V igro sta prišla Marko Jakolić in Ivan Lendrić. Slednji se je že v prvi minuti nadaljevanja znašel v priložnosti, ki mu jo je pripravil Benjamin Verbič. Šest minut kasneje je omenjeni dvojec znova zapretil in je Lendrić tudi tokrat zapravil priložnost. Koprčani v drugem polčasu niso veliko igrali, zanašali pa so se na prekinitve, kjer so bili vselej nevarni. Blaž Vrhovec je bil naslednji Celjan, ki je bil blizu zadetka, a je njegov poizkus s prostega strela ubranil Simčič. Štiri minute kasneje, torej v 68. Minuti, je sledila še zadnja akcija za domače ekipo, tudi tokrat po prekinitvi. Po podaji Guberca je Blažič z glavo meril preko vrat. Po 70. minuti pa so Koprčanom popolnoma pošle moči, zato so se pomaknili precej nazaj in se bili primorani do konca tekme braniti. Ko je že izgledalo, da se bosta ekipi razšli z neodločenim rezultatom, pa sta na sceno zopet stopila Verbič in Lendrić. Verbič je hitro prodrl in zavrnil žogo do osamljenega Lendrića, ki se je razveselil prvenca v dresu ekipe iz knežjega mesta.

Celjani tako ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko bodo Koprčani še naprej bili boj z Rudarjem za šesto mesto. Že naslednja priložnost za dokazovanje pa bo za obe ekipi nastopila v nedeljo, ko se bodo Celjani odpravili na gostovanje k Radomljam, Koprčani pa bodo doma pričakali Domžale.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…