V Novi Gorici bodo sinje-modri lovili nove točke, čaka jih še en nasprotnik z vrha, nasproti jim bodo stali Celjani. Gorice je v prejšnjem krogu remizirala z Olimpijo, medtem ko so grofje prekinili niz neporaženosti Domžalčanov in skočili na četrto mesto.


Kot so tudi že napovedovali v taboru Gorice, bodo do konca sezone poizkušali predvsem z mladimi upi, svoje delo pa so do sedaj dobro opravili. Tako gredo na Celjane po podaljšanje pozitivnega niza, saj so medtem premagali Krško in kot že zapisano, remizirali z Ljubljančani. Trener Gorice Miran Srebrnič, zaradi kaznovanosti ne bo mogel računati na 24-letnega Tineta Kavčiča. ”Povsem normalno je, da si želim boljše igre v polju. Čaka nas še veliko dela, da bomo boljši. Tokrat je priložnost dobilo veliko mladih igralcev, ki se še učijo ter morajo skozi ta proces,” je po točki iz Ljubljane znova potrdil Srebrnič, da bodo priložnost dobili mladi in jih čaka razvojni proces.

Tudi v gostujočem taboru samozavestno pričakujejo nov dvoboj, na tekmah z Olimpijo in Domžalami so ostali neporaženi, glede na prikazano bi lahko vpisali tudi obe zmagi. Kot je že omenjeno, so Celjani na četrtem mestu poravnani z Rudarjem, vendar so za uvrstitev v evropska tekmovanja odvisni tudi od drugih rezultatov. Trener grofov Dušan Kosić je lahko zadovoljen z realizacijo v napadu, saj je Rudi Požeg Vancaš zadel na zadnjih petih tekmah. ”Čaka nas zahteven nasprotnik, saj se je Gorica v zadnjem obdobju dvignila. Od prve minute moramo igrati tako kot proti Domžalam, čakati na prvo priložnost in jo izkoristiti. Mislim, da bo priložnosti precej, saj jih imamo na vsaki tekmi. Ko smo pravi, se nimamo ničesar bati, ” je boj na 13. zmago v sezoni napovedal Požeg Vancaš. Na tokratnem srečanju Celjani ne bodo mogli računati na pomoč Lovra Cveka in Dušana Stojinovića.

V letošnji sezoni sta se nasprotnika pomerila že trikrat, vsakič pa so tri točke ostale v rokah domačina.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…