Celjani v šestih predhodnih tekmah s Krškim v mrežo nasprotnika še niso pospravili zadetka, tokrat pa so varovanci trenerja Igorja Jovićevića zabili kar trikrat in posavsko prestolnico zapuščajo s tremi točkami v žepu. Grofje so sicer že prvi polčas z goloma Cveka in Volaša dobili z 0:2, a so se Krčani v drugem polčasu dvakrat vrnili z enajstmetrovkama Dangubića, a je vmes za izdatnejšo prednost poskrbel Rahmanović in tako poskrbel za celjsko slavje s 3:2.


Celjani so v Krškem potrebovali celotno točkovno bero, s katero bi se zopet izenačili z Koprom in Gorico, ki sta svoji nalogi uspešno opravila že včeraj. Prvo priložnost na tekmi je imel Dalibor Volaš, a je njegov strel zletel preko gola, v 12. minuti pa se je že tresla mreža domačinov. Pred vrati se je dobro znašel novinec Luka Belić, veselje pa mu je preprečil stranski delilec pravice z dvignjeno zastavico. Uvodnih 15 minut smo spremljali raztrgano igro, polno prekrškov, žrtev katerih je bil Dejan Urbanč, še pred menjavo izkušenega vezista pa so si tako grofje kot domači nuklearci pripravili po eno izjemno priložnost. V 25. minuti je nevaren protinapad Krškega zaključil Kramarič, ki je meril nenatančno, še enkrat pa se je minuto kasneje izkazalo ‘zlajnano’ pravilo “Kdor ne da, dobi.” Krčani niso uspeli izbiti žoge, ki jo je znal umiriti Lovro Cvek in z 20 metrov s strelom med nogami ugnal Zalokarja in poskrbel za sploh prvi prvoligaški zadetek Celja proti posavskemu prvoligašu. Tudi po zadetku so gostje nadaljevali z igro posesti, visoka učinkovitost pa jim je prinesla nov zadetek že deset minut kasneje. Cvijanovićevo podajo s kota je izkoristil Belić. S strani Celjanov zelo uspešen prvi polčas je s strelom v okvir vrat sklenil Amar Rahmanović, a je bil na mestu Zalokar.

Dva zadetka prednosti sta zadovoljila apetite gostujočih, zato so v drugem polčasu iniciativo prevzeli Krčani, kar se jim je v 11. minuti nadaljevanja obrestovalo. Napako pred svojimi vrati je storil Rahmanović, v nadaljevanju akcije je bil kazenskem prostoru nepravilno zaustavljen Mensah, enajstmetrovko pa je v zadetek pretvoril Dangubić. Veselje po zadetku se še ni poleglo, ko so Celjani spet vodili za dva zadetka. Za napako se je z zadetkom oddolžil Rahmanović, ki je izkoristil neodločnost domače obrambe. Drugi polčas je na splošno prinesel manj konkretnih priložnosti kot prvi, v drugi tretjini srečanja smo zabeležili še nevaren strel Dangubića, prav ob koncu 66. minute pa se je ponovila situacija z začetka drugega dela igre. Tokrat je prekršek nad Mensahom storil Barišić, Dangubić pa je dodal še svoj deseti zadetek v letošnji sezoni. Le zadetek zaostanka je Krčane vrnil med žive in povzročil nekaj drame ob koncu srečanja, a se je Celjanom uspelo obraniti.

Celjani z zmago ostajajo v troboju s Koprom in Gorico za evropsko četrto mesto, komplet točk pa daje varovancem Igorja Jovičevića še dodatno motivacijo, ki jo bodo naslednji teden proti vročemu Mariboru nedvomno potrebovali. Krško na drugi strani ni izkoristilo priložnosti, da bi se oddaljilo od Aluminija in devetega mesta, bo pa nova priložnost že naslednji teden na pomembnem gostovanju pri Radomljah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Celje – Domžale 1:0 (18.3.2023)

Nogometaši Celja so tik pred odhodom na reprezentančni premor vknjižili pomembno zmago pro…