[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=774]

Po zavoženi sezoni ljubljanskih zeleno-belih bi lahko obračun Olimpije in Celja označili, kot derbi spodnjega dela prvenstvene lestvice. Derbi, ki to ni bil, oba stratega, Darko Karapetrović in Simon Rožman, ki sta šele pred kratkim sedla na trenerski stolček in sta tokrat iskala prvo zmago. Za odtenek so več pokazali gostje iz knežjega mesta, medtem ko so bili zmaji popolnoma nemočni in anemični, kot da so z mislimi že bili na poletnih počitnicah.


Podjetneje so začeli gostje. Že po prvem kotu so imeli priložnost, da bi matirali Šeligo, a je domači vratar strel Verbiča obranil. Ljubljančani, kot da niso želeli igrati. Premalo zbranosti v podajah, premalo teka in s tem tudi odkrivanja. Skratka, preslabo, da bi si lahko priigrali kakšno omembe vredno priložnost. V 21. minuti je bivši zmaj, Miha Zajc, vse naredil pravilno, a se je na domačem golu izkazal Šeliga in z odličnim posredovanjem preprečil vodstvo grofov. V 30. minuti so domači sprožili komaj prvi strel v okvir gostujočega gola. V 37. minuti  nova smrtna priložnost Celjanov. Kakšen gol bi bil to. Evrogol! Kolman je lepo streljal iz razdalje, a je prečnik domačega gola preprečil morda najlepši gol letošnje prvoligaške sezone. Prvi polčas se je tako končal z začetnim izidom.

V drugi polčas so ponovno bolje krenili gostje. Znova je bil v glavni vlogi nesojeni zvezdnik zmajev Zajc, vendar je Šeliga s težavami ukrotil strel. Na polovici drugega polčasa pa so maloštevilni gledalci vendarle videli gol, a v domači mreži. Danes nezanesljivi Kenan Bajrić je nerazumljivo žogo spustil mimo sebe, do nje je prišel Žurej, domačemu branilcu pa ni preostalo drugega, kot da potegne ročno zavoro in stori prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je v zadetek pretvoril najboljši posameznik na terenu, Benjamin Verbič. Na drugi strani so imeli domačini deset minut pred koncem šah-mat potezo za morebitno za izenačenje, ki bi jo morali izkoristiti. Omladič je z desne strani igrišča lepo podal v kazenski prostor, kjer pa od boga in celjskih branilcev pozabljeni Djermanović z glavo ni uspel premagati Mujčinovića. Po tej priložnosti sta obe ekipi le še čakali na zadnji pisk glavnega sodnika Vinčića.

Ljubljančani nadaljujejo s serijo slabih izidov, tudi igra pa ni kaj prida boljša kot v času prejšnjega trenerja Milorada Kosanovića. Skrbi tudi neučinkovitost v napadu, saj je Olimpija na zadnjih osmih tekmah dosegla le dva zadetka. Celjani so še drugič v letošnji sezoni serijo slabših izidov prekinili prav v Stožicah in po porazu Krke, ki je na domačem igrišču izgubila z Mariborom, znova malce lažje dihajo, saj se je razlika povečala na šest točk. Celjani v soboto čaka štajerski derbi z Mariborčani, Olimpijo pa čaka gostovanje v Kranju, kjer so jeseni že pokleknili.

Avtor: Gašper Krvina

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…