Nadaljevanje sezone se za Maribor pred šest tisoč gledalci ni izšlo po načrtih, saj so v boju za prvaka izgubili pomembne tri točke na domačem terenu. Celjani so z igralcem manj v sodnikovem dodatku prišli do pomembnih treh točk.


Pred začetkom tekme so v Mariboru podelili Vijoličnega bojevnika, že petič zapored je nagrado dobil Tavares. V uvodnih minutah so pobudo na igrišču prevzeli domačini, bivši član Celja Bajde je prvič zapretil iz 25 metrov po solo prodoru na levi strani. Zapretil je še Ibraimi iz prostega strela, vendar je zgrešil cilj za dober meter. Kapetan Celja Vrhovec je prvič streljal na domača vrata, toda meril je v vratarja. Neuspešen je bil tudi Pajač, ki je po lepem preigravanju ustrelil naravnost v domačega vratarja Handanovića. Vroči Bajde je poizkušal tudi v drugem delu prvega polčasa po predložku Mertlja. Ob koncu polčasa pa so sledile grožnje na vrata Handanovića. Brlečić je preigral domačo obrambo, toda zmanjkalo mu je moči za kaj več kot strel v vratarja. Celjani so bili najbližje zadetku v zadnji priložnosti prvega dela, ko je Pajač preizkusil domačega vratarja s strelom iz 22 metrov, s prostega strela. Poizkusil je tudi Podlogar, ki je odvzel žogo Filipoviću na sredini igrišča, toda Jasmin je bil na mestu.

Gostje iz Celja so bili bolj nevarni v začetku drugega dela, saj so si priigrali dve lepi priložnosti za gol. Neoviran izven kazenskega prostora se je znašel Miškič, toda domači vratar je obranil visok strel Celjana. Isti igralec je izpeljal lep prodor ter podal do Pajača, ki znova ni uspel premagati domačega vratarja. Najbolj vroči igralec Celja na tekmi Pajača pa je bil zaradi simuliranja poslal pod predčasno prho, saj si je v 57. minuti prislužil drugi rumeni karton. Mariborčani so bili prvič nevarni v 67. minuti, ko je poizkusil domači rezervist Janković. Svoj strel od daleč je preizkusil tudi Vršič, toda njegov strel je zletel nad vrati Kotnika. Nespametna poteza bo Bajdeta stala nastopa na večnem derbiju naslednji teden v Mariboru, saj je po pisku sodnika Skomine brcnil žogo. Vijolični bojevnik leta Tavares je prvič poizkusil z glavo, toda zgrešil vrata za dober meter. Domačini so z igralcem več popolnoma prevzeli pobudo. Mariborčani so znova zapretili po boku, Janža je poslal žogo na rob kazenskega prostora, toda Jankovič znova ni mogel zadeti okvirja gola. Gregor Bajde je ponovno bil neuspešen z glavo po lepi podaji Mertlja. Nekdanji član Celja je na današnji tekmi zapravil ogromno priložnosti. Odločitev o zmagovalcu je padla v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je celjski rezervist Spremo izkoristil napako Janže, krenil v hiter protinapad po desni strani igrišča in ga zaključil s strelom v daljši kot Handanovićevih vrat in poskrbel za hladen tuš Maribora pred sobotnim večnim derbijem.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…