Celjani so v 2. krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov na svojem stadionu gostili norveške prvake. Proti ekipi Moldeja je Celje prikazalo dobro in borbeno predstavo ter je imelo ob polčasu pozitiven rezultat, a na koncu so Norvežani izid preobrnili, tako da bodo slovenski prvaki svojo evropsko srečo v nadaljevanju sezone iskali v kvalifikacijah za evropsko ligo.


Celjani so prvi polčas proti favoriziranim Norvežanom odigrali zelo dobro. Varovanci Dušana Kosića so na teren vstopili odločni in brez spoštovanja za nasprotnika. Štajerci so v prvi polovici polčasa prišli do dveh lepih priložnosti, v obeh pa sta glavna akterja bila Mitja Lotrič in Luka Kerin. Kapetan Celjanov je mladega krilnega napadalca grofov prvič lepo našel v 7. minuti srečanja, a je 21-letnik streljal preko vrat. Domača enajstica je do naslednje lepe priložnosti prišla v 23. minuti, a se je Kerin tokrat preveč obotavljal in nato proti vratom udaril preveč po sredini, tako da Andreas Linde ni imel večjih težav. Molde je prvič resneje zapretil šele v 28. minuti, vendar je strel Magnusa Wolffa Eikrema zletel tik nad vrati Matjaža Rozmana. Nekaj minut kasneje se je mreža Norvežanov zatresla prvič na dvoboju, vendar je Ivan Božić bil za las prehiter in zadetek je bil pravilno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Trenutek odločitve v prvem delu je prišel v 38. minuti. Ponovno sta kombinirala Kerin in Lotrič, tokrat pa je akcijo zaključil slednji in z lepim strelom slovenske državne prvake povedel v zasluženo vodstvo.

Ekipi sta v drugi polčas vstopili brez zamenjav, praktično od prvega sodnikovega piska pa so Norvežani začeli oblegati celjska vrata. Celjani so se preveč potegnili nazaj in gostom prepustili popolno prevlado, kar se jim je maščevalo v 57. minuti. Po preigravanju v kazenskem prostoru se je Etzaz Hussain odločil za strel po tleh, ki bi ga Rozman brez večjih težav moral ukrotiti, a je slabo posredoval in žoga mu je spolzela iz rok ter preko golove črte za 1:1. Slovenski prvaki so ravnotežje na terenu vzpostavili po dobri uri igre in ponovno začeli pretiti pred gostujočimi vrati. Po eni izmed akcij je v 71. minuti do strela z okrog 30 metrov prišel Matic Vrbanec, a je nekdanji kapetan Aluminija žogo poslal preko vrat. Le nekaj trenutkov kasneje pa popoln preobrat. Norvežani so lepo kombinirali na domači polovici, Eikrem je z globinsko žogo v kazenskem prostoru našel Kristofferja Haugna, ki je z leve po tleh podal pred vrata Rozmana in Leke James je žogo zlahka pospravil v mrežo. Gostje so do priložnosti za povišanje vodstva prišli v 77. minuti, ko so izvedli hiter protinapad, vendar je Rozman tokrat bil uspešen po strelu Eikrema. Celjani so v zaključnih minutah lovili drugi zadetek, trener Kosić je v 83. minuti moštvo osvežil z Jakobom Novakom in Filipom Dangubićem, vendar so se napadi grofov praviloma zaključili ob norveškem obrambnem zidu. Zadnja velika priložnost se je prikazala v prvi minuti sodnikovega dodatka, ko so si domačini priigrali prosti strel na okrog 22 metrih, a je strel Daria Vizingerja zletel tik ob desni vratnici švedskega vratarja Lindeja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Sešlar: “Lagal bi, če bi rekel, da nisem komaj čakal na to priložnost”

Iz knežjega mesta so danes sporočili, da Agron Šalja zapušča mesto glavnega trenerja člans…