Državni prvaki še naprej čakajo na prvo zmago v letošnji sezoni. Celjani bodo tri točke tokrat iskali v sobotnem večernem terminu, ko na svojem terenu pričakujejo Domžalčane.


Grofje bodo v nadaljevanju sezone brez najboljšega strelca iz prejšnje sezone, Daria Vizingerja, ki je pred dnevi prestopil v avstrijski WAC, kar bi lahko prineslo dodatne težave za Dušana Kosića. Njegovi varovanci v prvih dveh krogih niso zatresli mreže nasprotnika in imajo na svojem kontu samo eno točko. Domači poraz proti Muri ter točka v Kidričevem zagotovo ni štart v sezono, ki so si ga zamislili pri branilcih naslova. Ti imajo ob domačih obveznosti še naprej obveznosti tudi na mednarodnem prizorišču, a na njihovo srečo novo evropsko preizkušnjo pričakujejo šele konec tega meseca. Celje si proti Domžalčanom obeta nadaljevanje dobre serije iz prejšnje sezone, v kateri so na medsebojnih obračunih doma zmagali obe tekmi ter k temu dodali še zmago in remi z gostovanja. Skupaj so na štirih tekmah rumenim nasuli kar ducat zadetkov.

Tudi Domžale v tej sezoni še niso vknjižile zmage in imajo osvojeno eno točko iz dveh tekem. To so rumeni dosegli na domačem terenu, ko so se pred reprezentančnim premorom vrnili po zaostanku ob polčasu in po zadetku Daria Kolobarića remizirali z Mariborom. V prejšnji sezoni so Domžalčani osvojili samo osmo mesto, kar je, glede na zadnja leta in pričakovanja, bilo razočaranje in po prvih odigranih krogih trenutno še nič ne kaže, da so v taboru dvakratnih državnih prvakov krivuljo obrnili navzgor. Časa je seveda še ogromno, ima pa ekipa Dejana Djuranovića v naslednjih treh krogih zelo neugoden urnik. Po gostovanju v Celju čaka Domžale domači obračun proti Sežančanom, nato pa lokalni derbi v Stožicah, kjer jih bo pričakala Olimpija. Domžalčani v zadnjem obdobju proti Celjanom ne blestijo, saj so na zadnjih desetih ligaških obračunih proti grofom slavili samo dvakrat. Nazadnje v sezoni 2018/19, ko so v Celju slavili z rezultatom 2:3.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura ostala brez stebra obrambe

Že pred tekmo z Olimpijo to preteklo soboto je navijače črno belih lahko skrbela odsotnost…