Drugi sobotni obračun bosta v Knežjem mestu odigrala domače Celje in gostje iz Kranja. Celjani so po dobri igri izpred nekaj tednov v zadnjem času nekoliko popustili v formi. Varovanci Dušana Kosića so v zadnjih sedmih dneh kar dvakrat igrišče zapuščali sklonjenih glav, zato je pozitiven izid proti Gorenjcem nujen. Orli so v preteklem krogu premagali žilave nogometaše Sežane, zato Celjane tudi tokrat čaka zahtevna naloga.


Za Grofi je sila neuspešen teden. V preteklem krogu so se na štajerskem derbiju pomerili z Mariborom in v Ljudskem vrtu zabeležili ničlo. Kljub temu, da so bili v prvem delu boljši nasprotnik, tega nikakor niso uspeli izkoristiti. Domačini so se v nadaljevanju predramili in zopet potrdili znan nogometni rek, kdor ne da dobi. Edini gol na tekmi je ob koncu prvega polčasa zadel Mitja Viler in tri točke so ostale v štajerski prestolnici. Celjani pa so tako utrpeli nov poraz in za četrtouvrščeno Muro sedaj zaostajajo že za štiri točke. Nov udarec pa je sledil že v torek, ko so Celjani odigrali povratno tekmo četrtfinala slovenskega pokala. Gostovanje v Radomljah se je končalo z rezultatom 0:0, kar je veliko bolj odgovarjalo Mlinarjem. Ohranili so prednost s prve tekme in se prvič v zgodovini uvrstili v polfinale. Kljub temu, da so si Celjani po izpadu Olimpije in Maribora nadejali veliko boljšega rezultata, pa bodo evropske vozovnice morali iskati preko Prve lige. Celjani bodo morali proti razigranim Triglavanom močno popraviti svojo strelsko formo, saj mreže niso zatresli na nobeni od omenjenih tekem. To pa bo proti Gorenjcem še težje, saj bo moral kapetan Mitja Lotrič, ki je letos eden njihovih najboljših mož, tekmo zaradi izpolnjene kvote kartonov pospremiti s tribune.

Na drugi strani pa bodo Triglavani v tekmo vstopili s popotnico pomembne zmage nad Taborom iz Sežane. Kljub hitremu zaostanku pa so Gorenjci že po pol ure rezultat obrnili in povedli, zdelo pa se je, da se bosta tekmeca razšla brez zmagovalca. A je v 90. minuti zopet udaril kapetan Luka Majcen, ki je bil v gorenjski prestolnici uspešen kar dvakrat. Odkar je na klop Orlov sedel Vlado Šmit, so Triglavani zabeležili dve zmagi, točke pa so osvojili tudi proti Muri in Rudarju. Čeprav so na težki tekmi proti Olimpiji izgubili, so v Stožicah pustili dober vtis. Z zmago nad Sežanci so po dolgem času zapustili cono izpada in se dvignili na osmo mesto. Za razliko od Celja, so napadalci Triglava v boljši formi. Blesti predvsem Luka Majcen, ki ima na svojem računu že devet zadetkov, kar ga uvršča na tretje mesto lestvice strelcev. Nogometaši Triglava imajo tako v Celju priložnost, da izkoristijo nekoliko slabšo formo nasprotnika in nadaljujejo pozitiven niz.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
  • Olimpijin ponoven zmenek z eksoti?

    Olimpija si je s tretjim mestom zagotovila kvalifikacije za Konferenčno ligo, kjer bo v pr…
  • Kdo so možni nasprotniki Mure?

    Po tem, ko nas je Mura lani navduševala v Konferenčni ligi, bo letos pot zanje do tja prec…
  • Ibričić: Bilo je prelepo

    V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpijin ponoven zmenek z eksoti?

Olimpija si je s tretjim mestom zagotovila kvalifikacije za Konferenčno ligo, kjer bo v pr…