V predzadnji tekmi 6. kroga Prve Lige Telekom Slovenije sta se na stadionu z’Dežele pomerili ekipi domačega Celja in gostujočega Tabora iz Sežane.


Celjani so tekmo bolje in bolj podjetno odprli. Imeli so terensko premoč, vendar pa si izrazitejših priložnosti niso uspeli pripraviti. Prvo pravo pa so, v 19. minuti uspeli izkoristiti. Po lepi akciji in dveh dvojnih podajah Nina Pungarška in Filipa Dangubiča, je slednji žogo naposled poslal v mrežo ob oddaljenejši vratnici gostujočega vratarja Jana Koprivca za vodstvo z 1:0. Zdelo se je, da imajo domači vse pod nadzorom. Polpriložnosti so se vrstile pred vrati gostov, vendar pa niso prinesle nove spremembe rezultata. Nato pa je prišla 36. minuta, ko so gostje iz Sežane izvajali kot, v gneči v kazenskem prostoru pa je žoga po nekaj odbitkih le našla pot v mrežo grofov. Najbolj spreten je bil, ob Advanu Kadušiču, pred vrati Denis Kouao, ki je izenačil na 1:1. V nadaljevanju smo videli še dva dokaj nevarna strela Nina Pungarška. Prvi je zletel preko gola, drugega pa je, po strelu po tleh iz roba šestnajstmetrskega prostora, z lahkoto ujel gostujoči vratar. V zadnjih trenutkih polčasa so Celjani izvajali še prosti strel, po katerem je žogo z glavo v mrežo poslal branilec domačih Žan Zaletel. Zadetek ni obveljal, saj je stranski sodnik dvignil zastavico in označil prepovedan položaj.

Drugi del so ponovno bolje odpri grofje. V 50. minuti smo bili priča kar dvem nevarnim priložnostim v eni akciji. Najprej je po visoki globinski podaji Advana Kadušiča z voleja poizkusil Filip Dangubič, a je nastreljal vratarja Tabora. V nadaljevanju akcije je predložek z desne strani poslal še Denis Marandici, z glavo pa je mimo vrat ustrelil Luka Kerin. Nato je sledilo nekaj izenačenih minut, brez omembe vrednih priložnosti na eni in drugi strani. V 64. minuti pa so gostje ostali z igralcem manj na igrišču. Luka Kerin je z žogo odhitel v protinapad, kjer ga je podrl Dominik Mihaljević in si prislužil svoj drugi rumeni karton na tekmi. Pet minut kasneje pa prekršek gostov za najstrožjo kazen. Klemen Nemanič je v kazenskem prostoru zrušil Filipa Dangubiča ter nato še sam uspešno izvedel strel z bele točke in Celjane povedel v vodstvo z 2:1. Do konca tekme so domači še napadali za povišanje, gostje pa so v ob koncu ostali še brez Maria Zebiča, ki je po hudem prekršku nad Denisom Marandicijem prav tako prejel drugi rumeni karton. Rezultat se ni več spremenil in ostalo je pri zmagi Celja, drugi v tej sezoni.

Celje je sedaj z 8 točkami le eno za gostujočim Taborom, ki pred nocojšnjim večnim derbijem še drži tretje mesto.

CELJE : TABOR SEŽANA  2:1 (1:1)

Dangubič 19′, 71′ (11m); Kouao 36′

RK: Mihaljević 64′, Zebič 92′ (oba Tabor)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Sešlar: “Lagal bi, če bi rekel, da nisem komaj čakal na to priložnost”

Iz knežjega mesta so danes sporočili, da Agron Šalja zapušča mesto glavnega trenerja člans…