Celjani so tudi v desetem poizkusu ostali neporaženi. Po zmagi nad Domžalčani, ki so v minulem krogu klonili prvič v sezoni, so rumeno-modri gostovali pri predzadnje uvrščeni Krki, ki pa je Štajerce pošteno namučila. Prvi polčas ni postregel z dobrim nogometom, edina omembe vredna situacija se je zgodila v 31. minuti, ko je Jurić z natančnim strelom matiral nemočnega Kotnika. Celjani so do izenačenja prišli tako po vrnitvi iz slačilnic, potem ko je lepo akcijo po podaji Verbiča, ki je bil v 55. minuti zaradi igranja z roko izključen, zaključil Ahmedi. Novomeščani so imeli v nadaljevanju drugega polčasa nekaj lepih priložnosti za zmago, prvi junak srečanja Kotnik je Fučku zaustavil tudi strel z bele točke, s točko pa so lahko tokrat bolj zadovoljni gostje, ki so danes nastopili brez Krajcerja in kapetana Vrhovca, zaradi česar je kapetanski trak na levici nosil Verbič.


Uvodna polovica prvega polčasa ni prinesla kvalitetne nogometne predstave, nogometaši obeh moštev pa so v uvodnih minutah na igrišču delovali kar malce zaspano. Pravih zaključnih poizkusov praktično ni bilo, omeniti velja dva poizkusa Fučka, vendar gostujoči vratar Kotnik v 6. in 23. minuti srečanja ni imel kaj prida dela z zaustavljanjem žoge. Zato pa je bil Kotnik brez moči v 31. minuti, ko je Jurić sprejel žogo dobrih 23 metrov od gostujočih vrat, nato pa z natančnim strelom po tleh zaključil v spodnji desni kot gostujočih vrat. To pa je bilo tudi vse, kar je prvi polčas ponudil gledalcem na novomeškem Portovalu, glavni sodnik Balažič je imel precej dela, pokazal sicer le en rumeni karton, ki ga je v 34. minuti prejel domači kapetan Dežmar, nogometaši pa so v prvem polčasu storili kar 22 prekrškov, Celjani dva več kot Novomeščani. Varovanci gostujočega stratega Rožmana v prvem polčasu v napadu niso delovali tako poletno, sprožili sicer štirikrat, a niti eden od poizkusov ni predstavljal nevarnosti za domačega čuvaja mreže Pelina, saj so žoge vselej zletele mimo gola.

Začetek drugega polčasa je bil precej živahnejši. Odmor je očitno gostom še kako koristil, saj so Celjai domačo prednost izničili že v drugi minuti nadaljevanja, ko je Verbič osvojil žogo na levi strani igrišča, nato pa po prodoru zaposlil Ahmedija, ki je po strelu iz obrata zadel v daljši kot domačih vrat. Grofje so pet minut kasneje, potem ko je pred golom obležal Lovrečič, zahtevali najstrožjo kazen, a je sodnik Balažič ni dosodil. Se je pa zato njegova piščalka oglasila v 55. minuti, a v kazenskem prostoru Celjanov. Verbič je po strelu enega od domačih igralcev pred golom igral z roko, Balažič je pokazal na belo točko, celjski sedmici pa pokazal neposredni rdeči karton. Žogo si je na belo točko nastavil Fuček, ki je v minulih dveh krogih zabil Olimpiji in Gorici, a je Kotnik prebral namero Hrvata, krenil v levo in odbil poizkus. Celjani so bili po izključitvi Verbiča prisiljeni, da se postavijo bližje svojim vratom, kar so gostje izkoristili in v nadaljevanju tekme prevzeli pobudo. Dolenjci so si v 64. in 73. minuti pripravili izredni priložnosti, a se je obakrat izkazal Kotnik. V prvo je po predložku Fučka atraktivno s škarjicami poizkušal Kastrevec, devet minut zatem pa se je za strel z razdalje odločil Palić, a je Kotnik znova dobro posredoval. V 78. minuti je bil Fuček blizu tega, da se odkupi za zgrešeno enajstmetrovko, a je žoga po diagonalnem strelu za las zgrešila desno vratnico. Domači so želeli z igralcem več priti do zmage in treh točk in v zaključku pritisnili proti gostujočim vratom, Domači so želeli z igralcem več priti do zmage in treh točk in v zaključku močno pritisnili proti gostujočim vratom. Prvi je v 82. minuti, potem ko je Ahmedi, ki je pred tem pred golom Krke po nepotrebnem preigravanju zapravil obetaven protinapad, zapravil žogo pred svojim kazenskim prostorom, za strel s 25 metrov pa se je odločil Welbeck, a zgrešil vrata. V sodniškem dodatku so skušali Novomeščani do zadetka priti po seriji kotov, a se Kotnik ni pustil premagati tudi v zadnjih sekundah tekme, ko je bil pred golom najvišji Žižić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…