Celjani so podobno kot minuli teden znova gostovali pri severnih sosedih, tokrat na avstrijskem Koroškem, kjer so se pomerili z domačim nižjeligašem St. Androm, ki so mu zabili kar deset zadetkov, svojo mrežo pa ohranili nedotaknjeno.


“Ta tekma nam je služila kot dober trening. Fantje so korektno opravili svoje delo in kljub težkim nogam, ki so posledica dobrih in intenzivnih treningov, prikazali lepo, kombinatorno igro. S trenutnim potekom priprav smo lahko vsekakor zadovoljni,” je po tekmi za spletno stran kluba povedal celjski strateg Simon Rožman, ki je lahko znova zadovoljen tudi s prispevkom najmlajših členov sicer mlade zasedbe. Znova se je izkazal Blaž Zbičajnik, ki je zadel že proti Botevu iz Plovdiva, tokrat pa v 9. in 11. minuti načel mrežo domačega nižjeligaša. V 18. minuti je semafor kazal že izid 0:3, zadel je Nicolas Rajšel, izid polčasa pa je deset minut kasneje postavil Gregor Bajde, ki je zadel pod prečnik.

Celjani so tudi v drugi polčas krenili z veliko željo, Benjamin Verbič pa je v vlogi asistenta sodeloval pri obeh uvodnih zadetkih drugega dela igre, najprej je zaposlil Roka Kidriča, nato pa še Miho Zajca, ki sta zadela v 47. in 53. minuti. Po dobri uri igre je s prostega strela zadel še Valon Ahmedi, ki se trenutno nahaja na preizkušnji, ob koncu srečanja pa sta zadela še Benjamin Verbič in Nik Fasvald, ki je zadel dvakrat. Zmaga Celjanov bi lahko bila še višja, saj so grofje kar trikrat stresli tudi okvir vrat. Že jutri čaka Celjane nov obračun, v Brežicah se bodo pomerili z makedonskim Rabotničkim. Srečanje se bo pričelo ob pol šestih.

ST. ANDRÄ 0:10 CELJE
(Zbičajnik 2, Fasvald 2, Rajšel, Bajde, Kidrič, Zajc, Ahmedi, Verbič)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…