Nogometaši celjskega prvoligaša so prvoligaški premor ob reprezentančni akciji izkoristili za skok k zahodnim sosedom, v Videm, kjer so se na zelenici stadiona Friuli pomerili z domačim prvoligašem Udinesejem. Črno-beli so se sicer prebili do zanesljive zmage, saj so grofe premagali s 5:1


Celjani, ki so se v Videm odpravili brez poškodovanega dvojca, Danijela Miškića in Gregorja Bajdeta, ter mladih reprezentantov, Blaža Vrhovca in Benjamina Verbiča, so prvi zapretili, a je Djermanović, po preigravanju novinca Oršića, v 7. minuti streljal čez gol. V 16. minuti je sprožil tudi Oršić, a bil tudi on nenatančen, podobno kot pred tem na nasprotni strani igrišča tudi legendarni Di Natale. Videmčani so povedli v 24. minuti, ko je odbitek v mrežo pospravil Pinzi, vodstvo pa je štiri minuti zatem povišal Di Natale. Zadnjo priložnost v prvem polčasu so si pripravili Celjani, a se je akcija po prodoru Ahmedija končalo zgolj s kotom. Tudi v drugi polčas so bolje krenili Celjani, zapretila sta Klemenčič in Oršić, nenatančen pa je bil tudi Djermanović. Domači so zopet zapretili po uri igre, ko je streljal Geijo, 20 minut pred koncem srečanja pa so dvakrat zapretili Celjani. Poizkušala sta Djermanović in Žurej, a tudi tokrat žoga ni končala v domači mreži. Zato pa so bili uspešnejši domači, ki so z zadetkom Zapate v 74. minuti povišali na 3:0. V 80. minuti je bil z bele točke uspešen še Geijo, častni zadetek za celjsko četo pa je v 81. minuti prispeval Žurej, ki je zadel po lepi podaji mladega Fasvalda. Povsem ob koncu srečanja so varovanci trenerja Andree Stramaccionija še enkrat zadeli, končni izid 5:1 je z drugim zadetkom na tekmi postavil Zapata.

UDINESE 5:1 CELJE
Pinzi (24′), Di Natale (28′), Zapata (74′, 90′), Geijo (80′ pen); Žurej (81′)

Udinese: Meret, Heurtaux, Danilo, Domizzi, Piris, Allan, Guilherme, Pinzi, Alhassan, Di Natale, Thereau. Igrali so še: Bubnjić, Faraoni, Fernandes, Geijo, Jadson, Hallberg, Coda, Zapata.. Trener: Andrea Stramaccioni.
Celje: Kotnik, Jakolić, Klemenčič, Krajcer, Vidmajer, Gobec, Lovrečič, Djermanović, Ahmedi, Oršić, Sunny. Igrali so še: Mujčinović, Bilali, Bašić, Žitko, Fasvald, Žurej, Pungaršek. Trener: Simon Rožman.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…