[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=60]

V senci dvoboja v Nikoziji, kjer sta se v kvalifikacijah za Ligo prvakov pomerila APOEL in Maribor, so danes na Areni Petrol nogometaši Celja in Domžal odigrali zaostalo tekmo prvega kroga. Srečanje je sicer bilo na sporedu že pred več kot dvema tednoma, vendar je takrat NZS odobrila prošnjo Domžal za preložitev tekme ter je srečanje Prve Lige potisnilo v drugi plan, na račun nepomembne prijateljske tekme, ko so na stadionu ob Kamniški Bistrici gostovali nogometaši Leedsa. Celjani in Domžalčani so se ob koncu srečanja razšli brez zadetkov in tako so domačini končno prišli do svoje prve točke v novi sezoni.


Celjani so v tekmo vstopili z namenom, da prekinejo negativen niz dveh zaporednih porazov na domačih tleh in bili nevarni po strelih Žureja v 7. in 8. minuti. Prvič je zgrešil vrata, pri drugem poizkusu pa je bil na pravem mestu gostujoči vratar Vidmar. Nekaj minut kasneje je poizkušal še Bajde, vendar je tudi on bil premalo natančen. Prvi resen poizkus gostov beležimo iz 20. minute, ko je Kotnika ogrel Skubic. Slednji je v naslednjih minutah poizkušal še dvakrat, vendar brez uspeha. Igra se je raživela v drugem polčasu z priložnostmi na obeh straneh, vendar brez pravih zaključkov in tako ni bilo nevarnosti za oba vratarja. Tik pred koncem prvega dela je Božović imel lepo priložnost, da Domžalčane povede v vodstvo, vendar je Kotnik zaustavil njegov atraktiven poizkus.

V drugem delu so pobudo znova prevzeli Celjani in bili nevarni preko Gobca, Zajca in Verbiča, vendar so njihovi streli po pravilu leteli mimo vrat. Domačini so nekajkrat poizkušali tudi z udarci iz kota, ki pa so danes bili povsem nenevarni za gostujoča vrata. Te je 15 minut pred koncem znova ogrozil Bajde, ki je močno streljal in Vidmar se je izkazal z dobrim postavljanjem ter je žogo brez težav ukrotil. V sodnikovem dodatku je dvakrat poizkušal še kapetan domačih Gobec, vendar večje nevarnosti za gostujoča vrata ni bilo. Več o sojenju na današnjem srečanju si bo mogoče prebrati v naši redni rubriki Sodniška analiza, ki bo objavljena pred pričetkom petega kroga državnega prvenstva.

Foto: Damir Mrkonjić in Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tekma med Koprom in Muro prestavljena na kasnejši termin

Nogometna zveza Slovenije se je odločila, da zaradi neljubih dogodkov z nedeljskega derbij…